• home
 • video
 • pas verschenen

  Verrassende Fognini houdt Nadal uit 13e finale in Monte Carlo

  Rolex Monte-Carlo Masters

  Fabio Fognini (17, 13)
  set
  Rafael Nadal (2, 2)
  6
  1
  4
  6
  2
  2

  Rafael Nadal zal het ATP-toernooi van Monte Carlo dit jaar niet winnen. De 11-voudige laureaat in het prinsdom verloor in de halve finales van Fabio Fognini.

  Rafael Nadal was in Monaco goed op weg naar zijn 13e finale. De Spanjaard had dit toernooi nog geen set verloren, maar daar kwam tegen Fabio Fognini (ATP-18) meteen verandering in. De Italiaan won set 1 met 6-4.

   

  De setwinst was een boost voor Fognini, die in 14 eerdere confrontaties met Nadal slechts 3 keer kon winnen. Ook in de tweede set hield de Italiaan het tweede reekshoofd onder de knoet. Fognini won uiteindelijk met 6-4 en 6-2 en neemt het zondag in de finale op tegen de Serviër Dusan Lajovic. Die schakelde in de tweede ronde nog David Goffin uit.

   

  Voor Nadal was het zijn eerste nederlaag op gravel sinds mei vorig jaar. De Spanjaard won het toernooi van Monte Carlo al 11 keer. Eén keer verloor hij ook de finale. In 2013 was Novak Djokovic te sterk.

   

  "Ik speelde een van mijn slechtste gravelpartijen in 14 jaar", zei Nadal. "Het is lastig om ook maar één lichtpuntje te vinden."