• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Goffin gaat er ook in Barcelona snel uit: "Ontnuchterende nederlaag"

  Het gravelseizoen is belabberd begonnen voor David Goffin. Na een vroege exit in Monte Carlo heeft hij het ook in Barcelona niet lang uitgezongen. De Duitser Struff was hem in 2 sets de baas.

  Jan-Lennard Struff (ATP-51) had in Monte Carlo nog opzien gebaard door de Canadees Shapovalov te verslaan. Met ook nog een zege tegen de Bollien op zijn teller in de eerste ronde in Barcelona trok hij met het nodige vertrouwen naar Goffin.

   

  Goffin hoefde de Duitser helemaal niet te vrezen, want hij had zijn 4 ontmoetingen met Struff allemaal gewonnen. Een snelle 3-1-voorsprong leek die trend te bevestigen, maar Goffin mocht zijn break snel weer inleveren. Bij  6-5 kreeg Goffin 3 setpunten op de opslag van Struff, hij verkwanselde ze allemaal. In de tiebreak ging hij, ondanks een opflakkering, de mist in.

   

  Set 2 begon dramatisch voor Goffin. Na 5 spelletjes keek hij al tegen een 1-4-achterstand aan. Beetje bij beetje krabbelde hij overeind, maar op zijn eigen opslag ging het weer mis. Goffin dreigt nu een vrije val te maken op de ranglijst, want vorig jaar haalde hij in Barcelona nog de halve finales.