Ga naar de inhoud
Ysaline Bonaventure.
Bonaventure (archieffoto) is goed op dreef in de VS.

Bonaventure mist de eerste set, maar gaat daarna op en over Vekic

 za 9 maart 2019 22:38
BNP Paribas Open
Donna Vekic (23, 28)
Ysaline Bonaventure (189, Kwal.)
einde
6
set 1
1
65
set 2
77
4
set 3
6

Op het WTA-toernooi van Indian Wells heeft Ysaline Bonaventure (WTA-144) zich geplaatst voor de derde ronde. Onze landgenote klopte de Kroatische Donna Vekic (WTA-26) in drie sets. Afgelopen nacht plaatste ook Elise Mertens zich al voor de derde ronde.

Ysaline Bonaventure, die uit de kwalificaties komt, was tegen Donna Vekic niet meteen bij de les. Onze landgenote moest in een korte eerste set haar opslag twee keer inleveren, Vekic spurtte door naar 6-1.

 

In het tweede bedrijf, dat meer dan een uur zou duren, liet Bonaventure haar tanden zien. Ze moest keer op keer knokken om haar service op zak te steken en uiteindelijk draaide de tweede set uit op een tiebreak na een slijtageslag. Daarin trok Bonaventure met 5-7 aan het langste eind.

 

Van decompressie was geen sprake bij Bonaventure, die in de derde set na een snelle break uitliep tot 1-3. Vekic keerde nog terug, maar de veer brak uiteindelijk bij de Kroatische. Met 6-1, 6-7 en 4-6 zette Bonaventure de eindstand op het scorebord.

VIDEO: bekijk het matchpunt

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.