Ga naar de inhoud
" "
Serena Williams komt 3-0 voor, maar verliest dan 7 games op een rij. Einde van de partij voor haar.

Zieke Serena Williams staakt de strijd in 3e ronde Indian Wells

 ma 11 maart 2019 06:42
BNP Paribas Open
Garbiñe Muguruza (272, 20)
Serena Williams (276, 10)
einde
6
set 1
3
1
set 2
0

Het prestigieuze WTA-toernooi van Indian Wells moet voort zonder zijn Amerikaanse trekpleister Serena Williams. De 23-voudige grandslamwinnares hield het ziek voor bekeken in de derde ronde.

Serena Williams, de nummer 10 van de wereld, stond 6-3, 1-0 in het krijt tegen de Spaanse Garbine Muguruza, de nummer 20, toen ze de handdoek wierp. De Amerikaanse sukkelt met een virale infectie en kon haar kansen niet naar behoren verdedigen.

 

Williams was nochtans op een 3-0-voorsprong gekomen, maar verloor daarna 7 spelletjes op een rij. "Ik voelde me voor de match al niet geweldig", gaf Williams in een persbericht mee. "En op de baan werd het seconde per seconde erger: ik kreeg te maken met serieuze duizeligheid en serieuze vermoeidheid."

 

"De score zou kunnen uitwijzen dat ik goed begon, maar ik voelde me fysiek helemaal niet goed. Ik focus me nu op beter worden en zal me klaarstomen voor Miami."

 

De 37-jarige Amerikaanse oogde moe in de eerste set en vroeg na afloop daarvan haar coach op de baan voor een lang onderhoud. Het was Serena's eerste toernooi na de Australian Open.

 

Muguruza had een dubbel gevoel. "Ik voelde dat ze zich niet zo goed voelde. Het is een raar gevoel omdat ik het niet gewoon kon uitmaken. Maar ik denk dat ik goed speelde en neem het positieve mee." Dat wordt dan voor een match tegen de Nederlandse Kiki Bertens, die voor het eerst de 4e ronde in Indian Wells bereikte. De nummer 7 zette de Britse Johanna Konta opzij.

De opgave van Serena Williams:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De persconferentie van Muguruza:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.