• home
 • video
 • pas verschenen

  Enfant terrible Nick Kyrgios speelt sublieme bal, slaat racket stuk en vloekt op fan

  ATP-Miami (VS): 1/8e finales

  Borna Coric (24, 11)
  set
  Nick Kyrgios (45, 27)
  4
  1
  6
  6
  2
  3
  6
  3
  2

  Ook voor Nick Kyrgios is het tennistoernooi van Miami afgelopen, maar de Australiër deed dat uiteraard niet onopgemerkt. In zijn wedstrijd tegen de Kroaat Coric wisselde hij geniale flitsen af met wangedrag op het terrein.

  Een bal tussen zijn benen

  Nick Kyrgios (ATP-33) verloor in de 1/8e finales van de Kroaat Borna Coric (ATP-13). In de eerste set vermaakte hij het publiek met zijn tennis. De Australiër vloerde zijn tegenstander met een "tweener", een bal tussen zijn benen.

  Een kapot racket

  Daarna begon Nick Kyrgios zich te ergeren. Na een break voor Borna Coric mepte hij zijn racket stuk. Een fan van de Boston Celtics kreeg het exemplaar, Kyrgios is ook supporter van het NBA-team.

  Een bottleflip

  Tijdens een plaspauze van Borna Coric zocht Nick Kyrgios een manier om de tijd te doden. Hij besloot dan maar met zijn waterflesje te spelen.

  En een f*** you

  Na winst in de eerste set lukte het Nick Kyrgios niet meer om zijn beste tennis te produceren. Wanneer hij een opmerking kreeg vanuit het publiek, kon hij het niet laten om te toeschouwer een f*** you toe te snauwen.

   

  Spijt had Kyrgios niet. "We waren meer dan twee uur aan het spelen toen een man tegen me riep: "Speel eens tennis." Dat pik ik niet", legde de extravagante Australiër uit. "Ik had het misschien niet hoeven te doen, maar in het heetst van de strijd wil je zoiets niet horen."

   

  Kyrgios kreeg een strafpunt en kwam daardoor een dubbele break achter in de derde set. Hij aanvaardde de straf. "Als je vloekt, verlies je het punt", wist Kyrgios. "Daarom ben ik maar niet in discussie gegaan."