• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Mertens verliest van Tsjechische tiener in Miami: "Te veel fouten"

  Miami Open

  Elise Mertens (15, 16)
  set
  Markéta Vondroušová (21)
  4
  1
  6
  6
  1
  2
  7
  7

  Elise Mertens (WTA-14) heeft de 3e ronde op het toernooi van Miami niet overleefd. De 45 plaatsen lager gerangschikte Marketa Vondrousova was haar in 2 sets de baas.

  Marketa Vondrousova is een van de coming ladies in het vrouwentennis, ook al verloor de 19-jarige een maand geleden nog de finale van het toernooi van Boedapest tegen Alison Van Uytvanck.

   

  Elise Mertens, 4 jaar ouder, had een jaar geleden in Lugano ook al haar handen vol met de Tsjechische en dat scenario herhaalde zich in Miami.

   

  In de 1e set konden beide vrouwen hun opslag maar moeilijk vasthouden. In 10 games waren er maar liefst 7 breaks. De laatste, bij 5-4 voor Vondrousova, was fataal voor Mertens.

   

  De 2e set begon dramatisch voor Mertens, met opnieuw 2 breaks voor Vondrousova op een rij. De nummer 14 van de wereld knokte toch terug. Bij 5-4 stond ze met haar rug tegen de muur, maar ze ontsnapte en dwong een tiebreak af. Hierin zakte Mertens compleet door het ijs: 7-1.

  "Moeilijke match"

  "Het was een moeilijke match", zegt Mertens. "De Tsjechische is in vorm. In Indian Wells speelde ze al heel goed (Vondrousova haalde er de kwartfinales na winst tegen o.a. Halep, red). Ze maakte weinig foutjes."

   

  "Het was aan mij om de match in handen te nemen, de balwisselingen te leiden en op zoek te gaan naar de punten. Maar ik heb niet goed opgeslagen en maakte te veel fouten."

   

  "Tegen een linkshandige moet je het anders aanpakken, maar ik vond het geen nadeel voor mij. Ik had misschien iets meer naar het net moeten komen. Maar ik heb vooral te veel fouten gemaakt."     

   

  Sinds haar knappe winst in Doha half februari, waar ze onder meer Bertens, Kerber en Halep klopte, heeft Elise Mertens het moeilijk om te bevestigen. In het dubbelspel loopt het wel vlot. Zo pakte ze in Indian Wells de titel met Aryna Sabalenka.     

   

  "Er is niet iets specifieks dat veranderd is", zegt Mertens. "Het is gewoon niet eenvoudig om alle wedstrijden te winnen. Het niveau in het vrouwentennis is heel hoog. Je moet elke wedstrijd top zijn als je wil winnen."

   

  "Je moet ook erkennen dat Vondrousova heel goed heeft gespeeld. Nu blijft nog het dubbel over, waar ik aantreed met Sabalenka. Als we verliezen, trek ik naar Charleston om er al te trainen op gravel."

  Tweet: