Ga naar de inhoud
Kirsten Flipkens
Het was weer showtime met Kirsten Flipkens.

VIDEO: Flipkens knokt zich met punt van de dag voorbij Bouchard naar 2e ronde

 vr 8 maart 2019 06:45
WTA Indian Wells eerste ronde
Kirsten Flipkens (293)
Eugenie Bouchard (287)
einde
7
set 1
5
3
set 2
6
7
set 3
5

Kirsten Flipkens heeft de openingsronde op Indian Wells overleefd. De Belgische nam in de eerste ronde de maat van de Canadese Eugenie Bouchard. Ook Ysaline Bonaventure stootte door richting de tweede ronde.

Flipkens neemt Bouchard 2 keer te grazen

Flipkens, de nummer 56 op de WTA-ranking, won in drie sets van Bouchard (WTA-73). Na 2 uur en 37 minuten bedroeg de eindstand 7-5, 3-6 en 7-5 in het voordeel van de 33-jarige Kempense. 

 

Het was de tweede zege van Flipkens tegen Bouchard in evenveel dagen tijd. De Belgische won ook in de eerste ronde van het dubbelspel, aan de zijde van Johanna Larsson, tegen het duo Eugenie Bouchard/Sloane Stephens.

 

In de tweede ronde neemt Flipkens het op tegen Danielle Collins (WTA-25). De 25-jarige Amerikaanse was als 25e reekshoofd vrij in de eerste ronde.

 

Flipkens sprak na de partij over de moeilijke weersomstandigheden. Het was koud en vooral winderig in Indian Wells.

 

"De eerste twee sets was het vooral hopen dat je de bal in het terrein kon houden. De derde set was tactischer. Het dubbeltje kon aan eender welke kant vallen, maar mentaal stond ik uiteindelijk sterker", zei Flipkens.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

VIDEO: Flipkens retourneert bal door haar benen

Dat Kirsten Flipkens een van de handigste spelers op het circuit is, heeft ze vannacht opnieuw laten zien. Bij het begin van de 2e set retourneerde ze een bal door haar benen. En dan besloot ze de rally ook nog eens met een lob. Het publiek in Californië genoot met volle teugen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bonaventure vervolledigt Belgisch feestje

BNP Paribas Open
Ysaline Bonaventure (189, Kwal.)
Taylor Townsend (81, Wild card)
einde
63
set 1
77
7
set 2
5
6
set 3
2

Ook Ysaline Bonaventure (WTA-144) kwalificeerde zich voor de tweede ronde. Ze versloeg de Amerikaanse Taylor Townsend (WTA-89) in drie sets (6-7; 7-5; 6-2) en twee uur en 33 minuten. De 24-jarige Belgische komt in de volgende ronde uit tegen de Kroatische Donna Vekic (WTA-26).

 

Met de zege van Bonaventure zitten alle Belgische vrouwen nog in het toernooi. Alison Van Uytvanck won in haar eersterondeduel van de Amerikaanse Alison Riske, Elise Mertens was als 16e reekshoofd rechtstreeks geplaatst voor de tweede ronde.