• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Flipkens knokt zich met punt van de dag voorbij Bouchard naar 2e ronde

  WTA Indian Wells eerste ronde

  Kirsten Flipkens (87)
  set
  Eugenie Bouchard (141)
  7
  1
  5
  3
  2
  6
  7
  3
  5

  Kirsten Flipkens heeft de openingsronde op Indian Wells overleefd. De Belgische nam in de eerste ronde de maat van de Canadese Eugenie Bouchard. Ook Ysaline Bonaventure stootte door richting de tweede ronde.

  Flipkens neemt Bouchard 2 keer te grazen

  Flipkens, de nummer 56 op de WTA-ranking, won in drie sets van Bouchard (WTA-73). Na 2 uur en 37 minuten bedroeg de eindstand 7-5, 3-6 en 7-5 in het voordeel van de 33-jarige Kempense. 

   

  Het was de tweede zege van Flipkens tegen Bouchard in evenveel dagen tijd. De Belgische won ook in de eerste ronde van het dubbelspel, aan de zijde van Johanna Larsson, tegen het duo Eugenie Bouchard/Sloane Stephens.

   

  In de tweede ronde neemt Flipkens het op tegen Danielle Collins (WTA-25). De 25-jarige Amerikaanse was als 25e reekshoofd vrij in de eerste ronde.

   

  Flipkens sprak na de partij over de moeilijke weersomstandigheden. Het was koud en vooral winderig in Indian Wells.

   

  "De eerste twee sets was het vooral hopen dat je de bal in het terrein kon houden. De derde set was tactischer. Het dubbeltje kon aan eender welke kant vallen, maar mentaal stond ik uiteindelijk sterker", zei Flipkens.

  VIDEO: Flipkens retourneert bal door haar benen

  Dat Kirsten Flipkens een van de handigste spelers op het circuit is, heeft ze vannacht opnieuw laten zien. Bij het begin van de 2e set retourneerde ze een bal door haar benen. En dan besloot ze de rally ook nog eens met een lob. Het publiek in Californië genoot met volle teugen.

  Bonaventure vervolledigt Belgisch feestje

  BNP Paribas Open

  Ysaline Bonaventure (123, Kwal.)
  set
  Taylor Townsend (91, WC)
  6
  3
  1
  7
  7
  7
  2
  5
  6
  3
  2

  Ook Ysaline Bonaventure (WTA-144) kwalificeerde zich voor de tweede ronde. Ze versloeg de Amerikaanse Taylor Townsend (WTA-89) in drie sets (6-7; 7-5; 6-2) en twee uur en 33 minuten. De 24-jarige Belgische komt in de volgende ronde uit tegen de Kroatische Donna Vekic (WTA-26).

   

  Met de zege van Bonaventure zitten alle Belgische vrouwen nog in het toernooi. Alison Van Uytvanck won in haar eersterondeduel van de Amerikaanse Alison Riske, Elise Mertens was als 16e reekshoofd rechtstreeks geplaatst voor de tweede ronde.