• home
 • video
 • pas verschenen

  Barty boekt mooiste triomf in Miami met 15 aces (en dat met haar 1,66m)

  Miami Open

  Ashleigh Barty (1, 12)
  set
  Karolína Plíšková (6, 5)
  7
  7
  1
  6
  1
  6
  2
  3

  Ashleigh Barty heeft het prestigieuze WTA-toernooi van Miami (met een dotatie van 9 miljoen dollar) op haar naam gebracht. De 22-jarige Australische (WTA-11) klopte in de finale de 5 jaar oudere Karolina Pliskova (WTA-7) uit Tsjechië: 7-6, 6-3. Het is haar 4e en belangrijkste titel.

  Barty zette een geweldige prestatie neer tegen ex-nummer 1 Pliskova. Hoewel ze haar vorige 2 duels tegen de Tsjechische verloor, won Barty deze keer het pleit door een mix van kracht en finesse.

   

  Pliskova had nochtans vertrouwen getankt met een zeldzame zege tegen Simona Halep in de halve finale. Ze begon het best aan de finale met een eerste break: 3-1. Met haar 1,66m pakte Barty daarna zelf uit met indrukwekkend servicespel (15 aces (!) tegen de 1,86m grote Pliskova) en sleepte een tiebreak uit de brand. Daarin was ze een maatje te groot: onder meer met een fabuleus dropshot. 

   

  Het vertrouwen van Barty groeide naar het zenit en ze pakte bij het begin van de 2e set meteen de opslag van Pliskova af. Die liep achter de feiten aan en gaf in het 9e spelletje op love de match uit handen. Barty gaf maar 2 punten prijs op haar eigen opslag in de 2e set. Maandag komt de Australische voor het eerst de top 10 binnen als 9e.

   

  Voor Barty is het de 4e WTA-titel: in 2017 was ze de beste in Kuala Lumpur, in 2018 in Nottingham en Zhuhai. De reeks met verschillende winnaars dit jaar blijft zo gaande: Barty is de 14e winnares in 14 toernooien in 2019.

  Punt van de dag:

  Tweets over de finale: