• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Veteraan Federer wint 100e ATP-titel tegen jonkie Tsitsipas

  ATP-Dubai

  Stefanos Tsitsipas (6, 5)
  set
  Roger Federer (5, 2)
  4
  1
  6
  4
  2
  6

  Roger Federer heeft een nieuwe mijlpaal aan zijn al lange carrière toegevoegd. In Dubai klopte de 37-jarige Zwitser in de finale de 20-jarige Stefanos Tsitsipas in 2 sets. Dat was goed voor Federers 100e ATP-titel.

  Federer aasde al sinds oktober 2018 op zijn honderdste titel op de ATP-Tour. De Zwitser was op zijn hoede voor Tsitsipas, want de jonge Griek had Federer verrast in de 1/8e finales van de Australian Open in januari.

   

  De Zwitser brak bij het eerste spel door de opslag van Tsitsipas en had zo meteen de eerste set op zak. In de tweede set duurde het tot 4-4 tot Federer kon toeslaan. De 100e ATP-titel was binnen voor de 37-jarige tennisspeler.

   

  "Dit is een droom die uitkomt", zei Federer, die al voor de achtste keer triomfeerde in Dubai. "Het is een eer om tegen die jongeren te spelen. Ik weet nog hoe het voor mij was om tegen mijn idolen te spelen." Federer is pas de tweede tennisser die 100 toernooien kan winnen. De legendarische Amerikaan Jimmy Connors schreef er 109 op zijn naam.