• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Moedige Wickmayer kan nummer 1 Osaka niet in de luren leggen

  Miami Open

  Naomi Osaka (3, 1)
  set
  Yanina Wickmayer (165, Kwal.)
  6
  1
  0
  6
  3
  2
  7
  7
  6
  3
  1

  In Miami is de 2e ronde het eindstation geworden voor Yanina Wickmayer. Onze landgenote boog na 3 sets het hoofd tegen Naomi Osaka, nummer 1 van de wereld.

  Toen Yanina Wickmayer (WTA-141) de tiebreak naar zich toetrok in de 2e set, zat een stunt er nog in voor onze landgenote. Naomi Osaka (WTA-1) had Wickmayer in het 1e bedrijf met de grond gelijk gemaakt: 6-0.

   

  In set 3 verloor Wickmayer al snel haar 1e opslagspel. Osaka rook bloed en stoomde door naar 5-1 en 40-0. Bij het eerste van 3 matchpunten was het bingo voor de Japanse.

   

  Door de uitschakeling van Wickmayer is Elise Mertens (WTA-14) de enige Belgische die overblijft bij de vrouwen. Mertens klopte eerder op de dag de Française Pauline Parmentier (WTA 55).

  Wickmayer: "Dit smaakt naar meer"

  Wickmayer verliet het toernooi van Miami met een goed gevoel. "Tot en met het laatste punt heb ik geknokt voor iedere bal", reageerde onze landgenote.

   

  "Het was lang geleden dat ik op zo'n groot toernooi heb gespeeld. Dit smaakt naar meer. Ik heb niet echt een vast doel voor ogen. Ik zal simpelweg blijven werken en elke dag beter proberen te worden. Dan zien we wel hoe de rest van het seizoen verloopt."  

  Beelden van de wedstrijd: