• home
 • video
 • pas verschenen

  Elise Mertens tuimelt in Dubai van haar wolk na een slijtageslag

  Na haar knappe toernooizege in Doha staat Elise Mertens weer met beide voeten op de grond. In de eerste ronde van het WTA-toernooi van Dubai verloor de Belgische in drie sets van de Chinese Zhu Lin.

  Elise Mertens imponeerde het voorbije weekend door het toernooi van Doha op haar naam te schrijven, maar in Dubai liep het al in de eerste ronde mis voor de Belgische. Mertens (WTA-16) kreeg er met de Chinese kwalificatiespeelster Zhu Lin de nummer 107 van de wereld tegenover zich.

   

  Zhu was evenwel niet onder de indruk van Mertens en liep dankzij een snelle break 4-1 uit in de 1e set. Maar Mertens knokte zich weer in de partij en Zhu kon plots haar eigen opslagspelletjes niet meer winnen. Zo haalde Mertens set 1 binnen met 7-5.

   

  In het begin van de tweede set was het de service van Mertens die haperde. Drie keer op rij moest ze haar opslag inleveren. Die situatie kon ze niet meer rechtzetten en met 6-4 in de 2e set dwong Zhu een beslissende derde set af.

   

  Ook daarin verloor Mertens, die verschillende keren verzorging nodig had in het laatste bedrijf, drie opslagspelletjes. Zelf ging ze maar twee keer door de service van Zhu. Na bijna 3 uur tennissen maakte de Chinese het af met 7-5 in set 3.

  Zhu Lin schreeuwt haar vreugde uit.

  Zhu Lin schreeuwt haar vreugde uit.

  VIDEO: Bekijk enkele fases uit de wedstrijd