• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Uytvanck wint ook haar 4e WTA-finale en verlengt titel in Boedapest

  Hungarian Ladies Open

  Alison Van Uytvanck (63, 1)
  set
  Markéta Vondroušová (21, 8)
  1
  1
  6
  7
  2
  5
  6
  3
  2

  Alison Van Uytvanck heeft voor het 2e jaar op een rij het tennistoernooi van Boedapest gewonnen. In de finale rekende ze in 3 sets af met de Tsjechische Marketa Vondrousova.

  Alison Van Uytvanck, die in Hongarije werd bijgestaan door Kirsten Flipkens, kon een perfect rapport voorleggen in WTA-finales: 3 gespeeld en 3 gewonnen. De laatste van die 3 was een jaar geleden de finale in Boedapest tegen Dominika Cibulkova.

   

  Van Uytvanck moest er dit jaar wel voor werken, want zowel in de kwartfinale, halve finale als finale moest ze vanuit een verloren positie terugkeren. Wervelwind Vondrousova had in een mum van tijd de 1e set binnengehaald.

   

  De 2e set zou cruciaal blijken te zijn, met breaks bij de vleet. De 5e, die bij 5-5, was de uiteindelijk de goeie voor Van Uytvanck.

   

  Dat was mentaal een dreun voor Vondrousova, de nummer 81 van de wereld. In de 3e set kwam Van Uytvanck dankzij 2 snelle breaks meteen 3-0 voor. De Tsjechische spartelde nog wat tegen, maar dat volstond niet.

  "Heb de stress van mij kunnen afzetten"

  "Ik had nooit verwacht dat ik hier 2 jaar na elkaar zou kunnen winnen", zegt Alison Van Uytvanck. "Als je een titel te verdedigen hebt, komt daar altijd wat extra stress bij kijken. Maar ik heb dat van mij af kunnen zetten."

   

  "Ik was nochtans heel nerveus gestart in de finale. Ik maakte wat foutjes of deed soms niet genoeg. Het was moeilijk om die balans te vinden. Na set 1 dacht ik: laten we opnieuw aan de match beginnen. Toen voelde ik me weer goed op de baan."

   

  "Nu neem ik even wat rust en dan trek ik vrijdag naar de VS voor Indian Wells. Ik hoop dat ik daar mijn hoge niveau zal kunnen aanhouden."

  Fase per fase