• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Uytvanck wist setverlies uit en stoomt door naar de laatste vier

  Alison Van Uytvanck (WTA-50) heeft het goeie voorbeeld van David Goffin gevolgd. Goffin bereikte vanavond de halve finales in Marseille, Van Uytvanck flikte hetzelfde in Boedapest. Ze klopte de Oekraïense Kateryna Kozlova (WTA-126) na twee uur in drie sets. Van Uytvanck won vorig jaar het toernooi in Boedapest.

  Alison Van Uytvanck kwam pas laat op de avond in actie in Hongarije en maakte er een intense strijd van. Onze landgenote gaf in de eerste set een break uit handen en zag Kozlova naar 3-6 snellen.

   

  In het tweede bedrijf liep Van Uytvanck uit tot 5-0, al kostte het twee keer ontzettend veel moeite om haar service niet in te leveren. Kozlova was een vogel voor de kat en moest met 6-1 een derde set toestaan.

   

  In de beslissende set nam Van Uytvanck meteen het voortouw, maar Kozlova bleek een taaie tante. Uiteindelijk was een derde break er eentje te veel.

   

  Van Uytvanck, die in Boedapest haar titel verdedigt, kon na ruim 2 uur haar vuist ballen. In de halve finales wacht de Russische Jekaterina Aleksandrova (WTA-64).

  Bekijk het matchpunt: