• home
 • video
 • pas verschenen

  Kaartenhuis van Goffin stort helemaal in na eerste set in Marseille

  David Goffin heeft geen ticket voor de finale van het ATP-toernooi in Marseille kunnen bemachtigen. Tegen seizoensrevelatie Stefanos Tsitsipas kon hij enkel in de eerste set het tempo volgen.

  Na een moeilijke start van het seizoen leek de zon wat door de wolken te komen voor David Goffin in Marseille. Onze landgenoot is nog steeds op zoek naar een nieuwe coach, maar vocht zich op eigen houtje toch naar de halve finale in Frankrijk.

   

  Met Stefanos Tsitsipas, de Griek die op de grote poort klopt na zijn halve finale in de Australian Open, kreeg Goffin een taaie tegenstander voorgeschoteld. Het leverde een beklijvende eerste set op, waarin geen van beide wou plooien op de eigen opslag.

   

  Tot 5-5 was niemand in de buurt gekomen van een breakkans, maar daar bracht Goffin verandering in. Hij dwong de eerste break af en mocht serveren voor de set. Maar Tsitsipas sloeg meteen terug en liet Goffin kansloos in de tiebreak: 7-1.

   

  De mentale tik bracht Goffin aan het wankelen: hij gaf zijn eerste twee opslagspelletjes uit handen. Die 4-0-kloof gaf Tsitsipas niet meer uit handen. De Griek neemt het in de finale op tegen de Kazak Michail Koekoesjkin.