• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Van Uytvanck overleeft 5 matchballen en staat weer in finale Boedapest

  Alison Van Uytvanck (WTA 50) heeft zich na een nagelbijter van formaat opnieuw geplaatst voor de finale in Boedapest. De titelverdedigster had het knap lastig tegen de Russische Ekaterina Alexandrova, maar overleefde liefst 5 matchballen.

  Van Uytvanck was niet goed wakker bij de start van de wedstrijd en die snelle break kostte haar meteen de eerste set. Toen ze ook de eerste 10 punten van de tweede set verloor, leek de titelverdedigster een vogel voor de kat.

   

  Maar Van Uytvanck haalde net op tijd haar vechtlust boven. Ze stelde orde op zaken en dwong een beslissend hoofdstuk af. Daarin leek Alexandrova aan het langste eind te trekken, maar kans na kans ging de mist in. Ondanks drie matchballen kwam er toch een tiebreak.

   

  Ook in de tiebreak leek Alexandrova de bovenhand te hebben. Bij 6-4 had ze opnieuw twee kansen om de titelverdedigster uit te schakelen, maar Van Uytvanck kraakte niet. Ze draaide het nog helemaal om en kan morgen haar titel verlengen in de Hongaarse hoofdstad. Dan neemt ze het op tegen een andere Russin, de 17-jarige Anastasia Potapova (WTA 87), of de Tsjechische Marketa Vondrousova (WTA 81).

   

  "Mijn coach (Kirsten Flipkens, red) hielp me eraan herinneren dat ik in de eerste ronde ook al eens een 5-2 had omgebogen", zei Van Uytvanck. "Ik moest het gewoon op dezelfde manier aanpakken. Ik had niet verwacht om hier opnieuw in de finale te staan. Ik heb gevochten voor elk punt en heb hier nog geen wedstrijd verloren. Nu zal ik proberen om zo goed mogelijk te recupereren voor de finale."

  Bekijk enkele hoogtepunten: