Mertens ruimt Bertens uit de weg in Qatar: "Bevrijd gespeeld"

  Qatar Total Open

  Kiki Bertens (5)
  set
  Elise Mertens (26)
  4
  1
  6
  3
  2
  6

  Elise Mertens (WTA-21) heeft de nummer 8 van de wereld op de knieën gekregen in Qatar. Na 2 sets droop de Nederlandse Kiki Bertens af bij 6-4 en 6-3. In de halve finales ontmoet Mertens de Duitse Angelique Kerber.

  Tegen Kiki Bertens had Elise Mertens nog een rekening openstaan. Op oudejaarsavond moest onze landgenote zich in Brisbane gewonnen geven tegen de Nederlandse na een spannende driesetter.

   

  Mertens begon vandaag snedig aan de tennisderby en liep meteen 0-3 uit. Bij 4-5 werkte ze liefst 5 breakpunten van Bertens weg. Bij het eerste setpunt van Mertens was het wel meteen bingo: 6-4.

   

  In de 2e set hetzelfde verhaal: Mertens knokte zich naar een 0-3-bonus. Bij 3-5 mocht ze serveren voor de wedstrijd. Bertens kon de executie nog even uitstellen, maar het 3e matchpunt was er te veel aan voor de Nederlandse.

   

  Voor een finaleplaats neemt Mertens het morgen op tegen ex-nummer één Angelique Kerber (WTA-6). In de andere halve finale kijken Simona Halep (WTA-3) en Elina Svitolina (WTA-7) elkaar in de ogen.

  Mertens: "Kon bevrijd spelen"

  Natuurlijk was Mertens tevreden: "Mijn eerste set was van een heel hoog niveau. Ik wist dat ik moest proberen om zo dicht mogelijk bij de achterlijn te blijven en bij de kleinste kans het veld in te gaan, want zij is heel sterk. Mijn opslag draaide ook heel goed. Ik ben erin geslaagd om bevrijd te spelen. Dat is bemoedigend voor wat volgt."

   

  Onze landgenote spoelt in Qatar een teleurstellend Fed Cup-weekend met 2 enkelnederlagen door. "De Fed Cup was geen succes, maar dat is tennis. Ik heb alles gegeven en kan mezelf niets kwalijk nemen. Al hoopte ik natuurlijk op een ander resultaat. Doha was voor mij een nieuwe kans."

   

  Wat kan ze tegen Kerber, die vorig jaar nog in Wimbledon won? "Het zal niet makkelijk worden, Kerber heeft veel ervaring. Ze countert goed. Ik moet dus agressief zijn, maar zonder overhaasting."

  VIDEO: Enkele punten op een rij