Mertens klopt tweelingzus die Pliskova last minute kwam vervangen

  Qatar Total Open

  Elise Mertens (26)
  set
  Kristýna Plíšková (192, LL)
  6
  1
  2
  7
  7
  2
  6
  3

  Elise Mertens staat in de kwartfinales van het WTA-toernooi in Qatar. In 2 sets rekende ze af met de Tsjechische Kristyna Pliskova, die op de valreep haar zieke tweelingzus Karolina Pliskova kwam aflossen.

  Met Karolina Pliskova (WTA-5) als concurrente had Elise Mertens (WTA-21) zich voorbereid op een zware strijd. De Tsjechische bereikte op de Australian Open nog de halve finales.

   

  Maar tijdens de opwarming stond niet Karolina maar tweelingzus Kristyna Pliskova (WTA-90) op de baan. Karolina (vrij in de 1e ronde) sukkelde met een virale infectie en moest last minute afzeggen. En als bij toeval werd haar zus Kristyna uit de kwalificaties opgevist als lucky loser.

   

  Mertens behield haar focus en walste in de eerste set over de lager geplaatste Pliskova: 6-2. 

   

  In het 2e bedrijf verloren beide speelsters meteen hun opslagspel. Bij 6-5 verkwanselde Mertens een matchpunt op haar eigen opslag. In de tiebreak trok onze landgenote aan het langste eind met 7-3.

  Zoek de 7 verschillen tussen de tweelingzussen Pliskova

  Mertens verzilvert 1e matchpunt in tiebreak

  Fase per fase

  1. 16 uur 56. Mertens wint na tiebreak. .
  2. 15 uur 43. Mertens freewheelt naar setwinst. De eerste set is al binnen voor Elise Mertens. Kristyna Pliskova kon maar 2 spelletjes op het bord zetten: 6-2.
  3. 15 uur 10. Hoe kan het dat de tweelingzussen elkaar vervangen in de 2e ronde? Karolina Pliskova kwam deze week nog niet in actie in Qatar, omdat ze vrij was in de 1e ronde. Daarom kon iemand anders haar stekje nog innemen. Het was uiteindelijk tweelingzus Kristyna Pliskova die als lucky loser uit de kwalificaties kwam.
  4. 15 uur 09. Tweelingzussen wisselen. Opvallende wissel in het WTA-toernooi van Qatar. Elise Mertens moest normaal gezien de strijd aanbinden met Karolina Pliskova, de nummer 5 van de wereld. Maar doordat de Tsjechische kampt met een virale infectie, wordt ze last minute vervangen door... haar tweelingzus Kristyna Pliskova (WTA-90).