David Goffin blijft in hetzelfde bedje ziek in Rotterdam

  ABN AMRO World Tennis Tournament

  David Goffin (45, 8)
  set
  Gaël Monfils (20)
  6
  5
  1
  7
  7
  5
  2
  7

  David Goffin heeft ook in Rotterdam geen vertrouwen getankt. De beste Belg (ATP-21) ging in de eerste ronde meteen onderuit tegen de Fransman Gaël Monfils (ATP-33). Zo blijft het voorlopig een jaar in mineur voor Goffin.

  Goffin geeft toe dat hij nog zoekende is, nadat hij na een exit in de 3e ronde in de Australian Open uit elkaar gegaan was met zijn jarenlange coach Thierry Van Cleemput. Begin dit jaar verloor hij zijn eerste match in Doha en ook vorige week in Montpellier was zijn eerste wedstrijd meteen ook zijn laatste.

   

  In Rotterdam had onze landgenoot een halvefinaleplaats te verdedigen. Een eerste ronde tegen Monfils is wel niet meteen een cadeau. Al kon Goffin niet beter beginnen: op love door de opslag van de Fransman. Maar hij kon die break niet bevestigen.

   

  Goffin ging te vaak in de fout, maar kon met een break in het negende spelletje toch serveren voor de eerste set. Die kans gaf hij evenwel op love uit handen. In de tiebreak ging het gelijk op. Monfils verdedigde erg goed, maar kwam wel lelijk ten val. Hij moest even bekomen, maar benutte wat later zijn eerste setpunt. Goffin maakte te vaak de verkeerde keuze, Monfils doorzag zijn drop: 7/5.

   

  Goffin leek op te staan in de 2e set en kwam 4-1 voor. Maar naar het beeld van zijn seizoen liep het toch nog fout: Monfils kon te vaak de Belg passeren en brak terug in de belangrijke  zevende game. Een nieuwe tiebreak leek in de maak, maar onder druk gaf Goffin zijn opslag prijs.

   

  Te vaak in deze match benutte de Belg zijn kansen niet: hij miste 3 breakballen op 6-6 en sloeg op het eerste matchpunt voor Monfils de bal in het net: 7-5. Goffin zakt nu naar plek 23 op de ATP-ranking.

  Goffin: "Wil mijn tijd nemen om een nieuwe coach te zoeken"