• home
 • video
 • pas verschenen

  Argentijn doet Darcis na: 1e ATP-zeges en meteen 1e titel

  Córdoba Open

  Guido Pella (43, 8)
  set
  Juan Ignacio Londero (79, WC)
  6
  1
  3
  5
  2
  7
  1
  3
  6

  Juan Ignacio Londero heeft zichzelf een serieuze naam gemaakt in het mannentennis.  De 25-jarige Argentijn won vannacht in Cordoba zijn allereerste ATP-toernooi. Des te opmerkelijker: voor deze week won hij nog nooit een match op de ATP Tour.

  Londero was pas toe aan zijn 4e ATP-toernooi. Drie keer stond hij op een hoofdtabel, maar ging hij er telkens meteen uit. Met een wildcard mocht de nummer 112 van de wereld deelnemen op 55 kilometer van zijn geboortestad Jesus Maria.

   

  Aangevuurd door een enthousiast publiek werd het een droomweek: hij won zijn allereerste ATP-match en stoomde zonder setverlies door naar de finale. Daarin wachtte met Guido Pella een landgenoot en de nummer 59 van de wereld. Londero kwam een set een een break achter, maar zorgde met zijn agressieve stijl en stevige forehand toch nog voor een happy end van zijn sprookje: 3-6, 7-5, 6-1.

   

  Pella (28) verloor zijn 4 ATP-finales, Londero won meteen zijn eerste: "Dit is een ongelooflijk moment. Voor mezelf en alle mensen die me de hele week zijn komen steunen." Vandaag staat Londero, die wel al wat Challengertitels op zijn naam heeft, 69e van de wereld.

  Zoals Darcis in 2007

  Er zijn maar weinig spelers die zo'n "van zero naar hero"-moment meemaakten in hun ATP-carrière. Steve Darcis is er 1 van. Onze landgenoot trok in 2007 met 2 eersterondenederlagen naar Amersfoort. Toen 23 jaar oud won Darcis 3 keer in de kwalificaties en 5 keer op de hoofdtabel van het Nederlandse graveltoernooi.

  " "

  Steve Darcis wint in 2007 in Amersfoort ook zijn 1e ATP-match en nadien de titel.

  Het sprookje op sociale media:

  Bekijk het matchpunt: