VIDEO: Federer en Bencic bezorgen Zwitserland 4e Hopman Cup

  Net als vorig seizoen hebben Belinda Bencic en Roger Federer Zwitserland de zege in de Hopman Cup, het officieuze WK voor gemengde landenteams, bezorgd. In het beslissende dubbelspel van de finale was het Duitse duo Zverev/Kerber net een maatje te klein na een spannende tiebreak.

  Bisnummer Zwitserland, Duitsland wacht al heel lang

  Roger Federer (Zwi) en Angelique Kerber (Dui) wonnen eerder vandaag elk hun enkelspel vrij gemakkelijk. In het beslissende dubbespel werd gespeeld volgens het "Fast Four-format", met sets van vier games en een tiebreak in de beslissende set bij 3-3.

   

  Nog voor de meer dan 14.000 bezoekers het goed en wel beseften, zat de eerste set er al op. Federer en Bencic lieten het Duitse duo alle hoeken van de baan zien en dat resulteerde in een droge 0-4 na amper 13 minuten spelen. 

   

  In de tweede set was het Zwitserse duo plots het noorden kwijt. Zverev en Kerber trokken hun niveau de hoogte in en haalden het met 4-1.

   

  In de beslissende derde set kon geen duo afstand nemen. Een tiebreak tot vijf punten moest een winnaar aanduiden. Federer werkte eerst een matchbal voor de Duitsers weg, waarna de Zwitsers het zelf afmaakten na een spectaculaire rally aan het net (zie: video onder).

   

  Voor Zwitserland is het de 4e eindzege in de Hopman Cup, Duitsland wacht al sinds 1995 op zijn 3e trofee.

  Bekijk het spectaculaire matchpunt:

  Gaat Federer voort op zijn elan?

  Voor Roger Federer, de nummer 3 op de wereldranglijst, is het de derde zege in de Hopman Cup. Ook in 2001, aan de zijde van Martina Hingis, en vorig jaar, met Bencic, was de Zwitserse tennislegende de beste in het gemengde landentoernooi.

   

  Vorig seizoen won Federer vrijwel meteen na de Hopman Cup ook de Australian Open. Herhaalt de ondertussen 37-jarige Zwitser dat ook dit seizoen?