• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Foutjes Mertens afgestraft door ijzersterke Barty in Sydney

  De kwartfinales in Sydney zijn het eindstation geworden voor Elise Mertens. Onze landgenote botste op de Australische Ashleigh Barty, die aan een knappe reeks bezig is.

  Vorig jaar trok Elise Mertens met de WTA-titel van Hobart richting de Australian Open, maar in 2019 gooide ze het over een andere boeg. Ze besloot haar titel niet te verdedigen en koos voor de zwaardere hoofdtabel in Sydney.

   

  Tegen Katerina Siniakova (WTA 36) en Anett Kontaveit (WTA 20) toonde Mertens, de nummer 12 van de wereld, nog maar eens dat ze kan meedraaien in de top van het vrouwentennis.

   

  Maar een derde zege van het jaar was haar niet gegund in Sydney. De Australische Ashleigh Barty (WTA 15), die eerder al nummer 1 van de wereld Simona Halep uit het toernooi kegelde, bracht Mertens in de problemen met haar gevarieerde slagenarsenaal.

   

  Mertens vond in de eerste set geen antwoord op het vinnige spel van de Australische en gaf een vroege break helemaal uit handen: 6-3. Ook in de tweede set werden de foutjes van Mertens genadeloos afgestraft. Ze kon gelijke tred houden tot 3-3, maar moest dan het hoofd buigen tegen de finaliste van vorig jaar.

  Bekijk hier de hoogtepunten van de wedstrijd: