• home
 • video
 • pas verschenen

  Sprookje van jonge Griek Tsitsipas duurt voort in Melbourne

  Australian Open

  Roberto Bautista (13, 22)
  set
  Stefanos Tsitsipas (6, 14)
  5
  1
  7
  6
  2
  4
  4
  3
  6
  6
  2
  4
  7
  7

  Stefanos Tsitsipas (20) heeft op de Australian Open een nieuw hoofdstuk geschreven in de Griekse tennisgeschiedenis. Hij klopte Roberto Bautista Agut en is de eerste Griek in de halve finales van een grandslamtoernooi.

  Het kantelpunt van de wedstrijd lag in de derde set. Tsitsipas stond 4-2 achter in die set, maar kon de scheve situatie met aanvallend tennis vanaf de achterlijn nog rechtzetten en pakte de belangrijke derde set.

   

  Bautista Agut, die op weg naar de kwartfinales al 3 vijfsetters moest spelen, weerde zich nog kranig in set 4. Maar onder de brandende zon kon hij geen vierde vijfsetter afdwingen tegen de uitgekookte Tsitsipas.

   

  Die won de tiebreak en is met zijn 20 jaar en 168 dagen de jongste halvefinalist in een grandslamtoernooi sinds Novak Djokovic in de US Open van 2007. De zege van Tsitsipas werd luidruchtig gevierd door de Griekse fans in de Rod Laver Arena.

   

  In de halve finales moet Tsitsipas het opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Rafael Nadal en Frances Tiafoe. "Ik ben gewoon in een droom beland", zei de Griek, die in de vorige ronde Roger Federer uitgeschakeld had.

  Bekijk enkele knappe punten uit de wedstrijd