• home
 • video
 • pas verschenen

  Tiafoe moet kettinkje laten ontwarren, klopt 5e reekshoofd en slaat 5x op biceps

  Frances Tiafoe heeft de show gestolen op dag 3 van de Australian Open. De 20-jarige Amerikaan behaalde de grootste overwinning in zijn nog jonge loopbaan door Kevin Anderson te kloppen.

  Frances Tiafoe is de nummer 39 van de wereld. Met Kevin Anderson kreeg de Amerikaan de nummer 6 tegenover zich.

   

  Dat Anderson geen doetje is, ondervond Tiafoe in set 1. De Zuid-Afrikaan Anderson, verliezend finalist op Wimbledon 2018 en de US Open 2017, haalde die met 6-4 binnen.

   

  Maar gaandeweg ging het spelpeil van Anderson erop achteruit. Zijn opslag, zijn grootste wapen, kwam niet meer uit de verf door toenemende pijn in zijn rechterarm. Anderson werd een paar keer behandeld door een dokter, maar dat bood weinig tot geen soelaas.

   

  Tiafoe rook bloed en maakte een einde aan een slechte reeks van drie nederlagen tegen Anderson. Met een overwinning in vier sets staat hij voor de tweede keer in zijn leven in de 3e ronde van een grandslamtoernooi, na Wimbledon 2018. 

   

  "Ik ben onzettend diep moeten gaan", zei Tiafoe na zijn overwinning. "De concurrentie is enorm en die andere jongens zijn zo goed... Het gaat er uiteindelijk om hoe graag je wil winnen. Wel, ik wil heel graag winnen."

  Ballenjongen moet kettinkje losmaken:

  Tiafoe slaat 5 keer op zijn rechterbiceps:

  "Diep gegaan"