Darcis schaart zich bij de laatste 4 in Pune: "Ik leg sommigen het zwijgen op"

  Steve Darcis is goed op het dreef in het nieuwe jaar. De Belg heeft de halve finales bereikt op het ATP-toernooi van Pune. Darcis rekende in de kwartfinales af met de Tunesiër Malek Jaziri.

  Karlovic is volgende opponent

  Steve Darcis en de Tunesiër Malek Jaziri (ATP-45) stonden voor de vierde keer in hun carrière tegenover elkaar. Voor de 3e keer in 4 duels trok Darcis aan het langste eind. Na ruim anderhalf uur tennissen stond er 7-5 en 6-2 op het scorebord.

   

  In de halve finales moet Darcis het opnemen tegen het Kroatische opslagkanon Ivo Karlovic (ATP-100). De 39-jarige Karlovic klopte in zijn kwartfinale de Let Ernests Gulbis in twee tiebreaks.

   

  De 34-jarige Belg is overigens de eerste speler die het op de ATP Tour, die in 1990 werd opgericht, tot in de halve finales van een toernooi schopt zonder dat hij een ranking heeft. Darcis speelde vorig jaar geen officiële wedstrijd, waardoor zijn naam op de ATP-ranking werd geschrapt.

  "Sommigen beweerden dat ik enkel voor het geld zou spelen"

  Na een afwezigheid van meer dan een jaar beleeft Steve Darcis dus een succesvolle rentree. "Dit is echt fijn na een donker jaar", glimlachte Darcis na zijn zege. "Ik had dit absoluut niet verwacht."

   

  "Ik was goed voorbereid, maar ik had niet gedacht dat het zo vlot zou gaan. Ik leg sommigen het zwijgen op, die beweerden dat ik voortaan enkel voor het geld weer zou spelen. Dat heb ik echt gehoord."

   

  "Ik ben blij dat ik het tegendeel kan bewijzen. Ik ben zeer gemotiveerd. Ik vecht voor elk punt en laat niets liggen. Vorig jaar was echt zwaar. Ik wil nu vooral genieten."