• home
 • video
 • pas verschenen

  Sjarapova hamert titelverdedigster Wozniacki uit Australian Open

  Maria Sjarapova (WTA-30) heeft de clash tegen Caroline Wozniacki  (WTA-3) gewonnen in de 3e ronde van de Australian Open. De Russische haalde het na een intense strijd in drie sets. Het is haar eerste zege tegen een speelster uit de top 5 in bijna anderhalfjaar.

  Op karakter en met dank aan 16 winners haalde Sjarapova de eerste set binnen. De Russische winnares van 2008 kwam nochtans meteen 1-4 achter, maar keerde terug in haar bekende, fysieke stijl. Ze won de volgende 5 spelletjes en de eerste set met 6-4.

   

  Wozniacki wist meteen hoe laat het was. Ze drukte door en liep uit tot 0-3 in de tweede set, maar opnieuw kon ze die voorsprong niet vasthouden. Tot 4-4 ging het gelijk op. Daarna won Wozniacki haar opslagspel en brak door de opslag van Sjarapova. De bordjes hingen opnieuw in evenwicht.

   

  Wozniacki leek de bovenhand te nemen in het begin van de beslissende derde set, maar met goede opslagen en enkele mokerslagen hield Sjarapova zichzelf staande. Meer zelf, ze ging als eerste door de opslag van haar tegenstandster. Wozniacki gaf niet op, maar was niet meer opgewassen tegen het Russische geweld. Sjarapova sloeg uiteindelijk 37 winners in de hele match. Wozniacki zal haar titel in Melbourne niet verlengen.

  Sjarapova: "Ik haalde een hoog niveau"

  "Ik denk dat ik een hoog niveau haalde", sprak Maria Sjarapova. "Ik wist dat het een moeilijke match zou worden tegen de titelverdedigster. Het is geen geheim dat ze graag in deze arena speelt. Dit zijn het soort matchen waarvoor ik getraind heb."

   

  "Ervaring helpt natuurlijk, maar je moet er wel altijd hard voor werken. De tegenstandster vandaag heeft ook heel veel ervaring." 

  Tweets:

  Foto's: