• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Mertens krijgt eerste zege van 2019 niet cadeau van Fed Cup-winnares (en de regen)

  Elise Mertens (WTA-12) heeft zich niet zonder moeite geplaatst voor de tweede ronde van het tennistoernooi van Sydney. Door de regen in Australië kon Mertens pas vandaag haar eersterondewedstrijd tegen de Tsjechische Katerina Siniakova (WTA-36) afwerken. 

  Tsjechische kwalificatiespeelster harde noot

  Elise Mertens verloor vorige week in Brisbane van de Nederlandse Kiki Bertens na een nagelbijter. In Sydney hoopt de hoogstgeplaatste Belgische op de WTA-ranking wel het nodige matchritme op te doen met het oog op de Australian Open.

   

  Tegen Katerina Siniakova, nummer 1 van de wereld in het dubbelspel, vond onze landgenote haar draai niet meteen. De Tsjechische snoepte de eerste twee opslagspelletjes van Mertens af, goed voor een bliksemsnelle 4-0-voorsprong.

   

  Siniakova mocht zelfs twee keer serveren voor de eerste set, maar Mertens schoot net op tijd wakker. Na een indrukwekkende comeback schreef ze het eerste hoofdstuk op haar naam in de tiebreak.

   

  Een gefrustreerde Siniakova, die vorig seizoen Roland Garros en Wimbledon won in het dubbelspel en ook in de Fed Cup de beste was met Tsjechië, wou niet plooien en liep opnieuw 3-0 uit, wat nu wel volstond voor de tweede set.

   

  Mertens leek met haar hoofd al bij de beslissende derde set. Daarin schoot ze het beste uit de startblokken, maar bij een 4-1-voorsprong strooide de regen roet in het eten. 

   

  De wedstrijd werd gestaakt en pas woensdagnacht (Belgische tijd) kon Mertens het vrij snel afmaken, goed voor haar eerste zege van het nieuwe tennisseizoen.