Serena Williams kegelt Halep (en Goffins ex-coach?) eruit

  Australian Open

  Simona Halep (3, 1)
  set
  Serena Williams (8, 16)
  1
  1
  6
  6
  2
  4
  4
  3
  6

  Simona Halep is er niet in geslaagd om na Venus ook Serena te verslaan. Williams versloeg de nummer 1 van de wereld in 3 sets. Opvallend: Thierry Van Cleemput, ex-coach van David Goffin, volgde de opwarming van Simona Halep en steunde haar bij de match in haar box. Achteraf bleef hij mysterieus.

  Halep, die voor Melbourne maanden geen match had gewonnen door blessureleed, had in de 1/16e finales Venus (WTA-36) makkelijk geklopt. Tegen Serena (WTA-16)  kwam er evenwel een 9e onderlinge nederlaag op een rij.

   

  In amper 25 minuten knalde een ontketende Williams een 6-1 op het bord. In de 2e set was de partij meer in evenwicht met onderweg elk een servicebreak. Halep dwong bij 5-4 een setpunt af op de opslag van Williams en verzilverde dat meteen.

   

  In de beslissende set liet Halep tot 3 keer toe de kans liggen op een break bij 3-2 in haar voordeel. Het spelletje erna brak Williams wél en haalde ze de buit binnen. Ze blijft zo in de running voor een 24e grandslamtitel, een evenaring van het record van Margaret Court. In de kwartfinale wacht de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA-8), die Garbine Muguruza (WTA-18) uitschakelde.

  " "

  Thierry Van Cleemput en David Goffin gingen gisteren uit elkaar.

  Gaat Van Cleemput in zee met Halep? "Geen zin om uitleg te geven"

  Opvallend: één dag nadat David Goffin bekendgemaakt had dat hij en Thierry Van Cleemput uit elkaar waren gegaan, volgde de Belgische coach in het spoor van Halep. Hij maakte de opwarming mee en volgde de match vanuit haar box, applaudisserend bij de punten van Halep.

   

  Wordt Van Cleemput de nieuwe coach van de winnares van Roland Garros 2018? De 27-jarige Roemeense zit zonder coach sinds eind november, toen ze stopte met Darren Cahill. Die twee werkten sinds begin 2017 samen.

   

  Van Cleemput gaf niet meteen duidelijkheid: "Ik besef dat het misschien een beetje raar was dat ik daar zat, maar ik heb voorlopig geen zin om meer uitleg te geven. Zulke praatjes leiden toch naar niets. Ik vraag nog wat geduld. Ik wacht mijn situatie zelf wat af."

   

  Ook Halep schonk na de match nog geen klare wijn. "Er lopen gesprekken, maar het is zeker nog niet rond. Hij zat dan ook niet echt in mijn box, maar een rij daarachter. We zullen nog wel zien. Ik heb alleszins niets met zijn breuk met Goffin te maken. Ik vind hem gewoon een toffe coach. Of ik hem gecontacteerd heb? Nu worden jullie toch echt te nieuwsgierig."