• home
 • video
 • pas verschenen

  Serena Williams springt na amper 49 minuten over eerste horde

  Australian Open

  Tatjana Maria (109)
  set
  Serena Williams (11, 16)
  0
  1
  6
  2
  2
  6

  Wie er nog aan twijfelde: Serena Williams (37) is meer dan klaar om het grandslamrecord van Margaret Court af te snoepen. Tegen de Duitse Tatjana Maria begon ze indrukwekkend aan haar zoektocht naar een 24e grandslamtitel.

  Na een pauze van vier maanden na de US Open zit er nog geen spatje sleet op het dominante tennis van Serena Williams. Dat mocht Tatjana Maria aan den lijve ondervinden. De Duitse maakte geen schijn van kans in de eerste ronde van de Australian Open.

   

  Maria serveerde dramatisch in de eerste set en sloeg slechts 3 van haar 14 eerste opslagen binnen de lijnen. Williams toonde geen medelijden, gunde haar tegenstandster amper 5 punten en was na 18 minuten al klaar met het eerste hoofdstuk. In de tweede set kon Maria toch de nul van het scorebord halen, maar na 49 minuten was haar Australische avontuur afgelopen.

   

  Williams pikt de draad dus op in Melbourne, waar ze hem in 2017 had laten liggen. De zwangere Williams won toen voor de 7e keer de Australian Open. "De mooiste overwinning uit mijn carrière", zegt ze. In 2018 kwam ze door de geboorte van haar dochter niet in actie.

   

  Serena, de nummer 16 van de wereld, verloor slechts één van haar laatste 22 partijen in Melbourne. In de volgende ronde neemt ze het op tegen de Canadese Eugenie Bouchard, in 2014 nog 5e op de WTA-ranking.

  In 2017 was Serena nog zwanger, nu doet ze het alleen in Melbourne:

  Williams: "Heel opwindend om terug te zijn"