Ook in 2019 blijft blessureleed Maria Sjarapova achtervolgen

  Het nieuwe seizoen is teleurstellend begonnen voor Maria Sjarapova. In de kwartfinales van het WTA-toernooi in Shenzhen moest ze de handdoek in de ring gooien door een bovenbeenblessure.

  Maria Sjarapova kent geen probleemloze aanloop richting de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar. De Russin hoopte in China matchritme op te doen, nadat ze door een schouderblessure niet meer in actie was gekomen sinds de US Open begin september.

   

  Maar ook op het WTA-toernooi van Shenzhen ging het mis voor de nummer 29 van de wereld. Ze tenniste niet alleen nog met tape op haar schouder, ze moest er nog een bovenbeenblessure bijnemen.

   

  In de kwartfinale tegen topseed Aryna Sabalenka (WTA 13) had ze te veel last van haar linkerdij om weerwerk te bieden. Ook een medische time-out na de eerste set kon geen soelaas bieden. De ex-nummer 1 van de wereld gaf er dan maar voortijdig de brui aan: 6-1 en 4-2.

   

  Veel tijd om te recupereren heeft Sjarapova niet, want de Australian Open begint al op 14 januari. De Russin won het grandslamtoernooi al één keer in 2008. Vorig jaar strandde ze in de derde ronde tegen de Duitse Angelique Kerber.

  Tweets: