• home
 • video
 • pas verschenen

  Onverwachte tegenstandster laat Van Uytvanck zwoegen in Hobart

  Alison Van Uytvanck heeft zich net als Kirsten Flipkens en partner Greet Minnen geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi van Hobart in Australië. Onze landgenote moest zich wel in het zweet werken tegen de Amerikaanse Madison Brengle.

  Alison Van Uytvanck had zich voorbereid op een eerste ronde tegen Mona Barthel (WTA 74), maar de Duitse gaf op de valreep op door een virale infectie. In plaats van de 1,85m lange Duitse, stond dan ook onverwachts de kleinere en vinnigere Madison Brengle aan de overzijde.

   

  Van Uytvanck leek even uit het lood geslagen, zeker omdat Brengle startte met uitstekende opslagcijfers. De Amerikaanse sleepte ook een break in de wacht en versierde zo een setpunt bij 5-4. Maar Brengle kon het niet afmaken en dat betaalde ze cash in de spannende tiebreak.

   

  Met twee snelle breaks in de tweede set leek Van Uytvanck het zich wat makkelijker te maken, maar Brengle knokte terug tot 3-3. Onze landgenote had uiteindelijk 9 breakpunten nodig om het Amerikaanse verzet eindelijk te breken.

   

  Net als Kirsten Flipkens en Greet Minnen mag Van Uytvanck dus aantreden in de tweede ronde in Hobart. Daarin neemt ze het op tegen de Slovaakse Anna Karolina Schmiedlova, de nummer 77 van de wereld.