• home
 • video
 • pas verschenen

  Nadal na winst in eerste ronde: "Probeer elke dag beter te worden"

  Rafael Nadal heeft de openingsronde in Melbourne met succes doorstaan. De Spanjaard klopte thuisspeler Duckworth in drie sets.

  James Duckworth (ATP-237), met een wildcard in het toernooi gekomen, kon tegen de Spaanse nummer 2 van de wereld wel wat weerwerk bieden, maar droop finaal met 6-4, 6-3 en 7-5 af. 

   

  In de tweede ronde staat Rafael Nadal, die met een shirt zonder mouwen speelde, tegenover de Duitser Jan-Lennard Struff (ATP-51) of de Australiër Matthew Ebden (ATP-48).     

   

  Dat Nadal ronde 2 zou halen, stond trouwens in de sterren geschreven. Nog maar 2 keer in zijn lange grandslamcarrière struikelde hij over de eerste horde: in Wimbledon 2013 tegen Steve Darcis en op de Australian Open 2016 tegen Fernando Verdasco.

   

  Nadal mikt in Melbourne op een tweede titel, precies 10 jaar na die uit 2009. De 32-jarige Spanjaard kende wel een moeilijke aanloop. Zo zegde hij af voor het toernooi van Brisbane, omdat hij sukkelde met een dijblessure. Eind vorig seizoen had hij dan weer last van zijn knie.     

   

  "Ik ben tevreden", zei Nadal, het tweede reekshoofd, na zijn zege tegen Duckworth. "Door een probleempje aan mijn been kon ik jammer genoeg niet aantreden in Brisbane. Maar dat kan gebeuren, zeker als je aan een comeback timmert. Je voelt altijd pijntjes. Nu probeer ik elke dag beter te worden. Ik heb hier een goeie trainingsweek achter de rug."

  Tweets: