Ga naar de inhoud

Murray wint bij rentree, maar twijfelt over toekomst: "Ik probeer zo lang mogelijk te spelen"

 di 1 januari 2019 10:41
Brisbane International
James Duckworth (116, Wild card)
Andy Murray (42)
einde
3
set 1
6
4
set 2
6

Andy Murray (ATP-240) heeft 2019 met een zege geopend. De Brit, die het voorbije anderhalf jaar van de ene blessure in de andere tuimelde, was emotioneel na zijn overwinning. "De voorbije 18 maanden zijn zeer hard geweest", vertelde hij.

Andy Murray (31) speelde in Brisbane zijn eerste match sinds september 2018. De drievoudige grandslamwinnaar is op de ATP-ranking naar de 240e plaats weggezakt nadat hij in 2018 slechts zes toernooien heeft kunnen spelen.

 

"Het is niet makkelijk om mijn gevoelens met één zin of één antwoord te omschrijven", vertelde een geëmotioneerde Murray na zijn overwinning.

 

"De voorbije 18 maanden zijn erg zwaar geweest, met veel ups en downs. Het heeft veel moeite gekost om weer op het terrein te kunnen staan."

 

"Ik ben blij dat ik hier weer sta. Ik wil er zo veel mogelijk van genieten en ik wil zo lang mogelijk genieten van het spelen. Ik weet niet hoelang ik dit nog zal volhouden. Dat moeten we afwachten."

Murray nam op een duidelijke manier afscheid van 2018:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.