Ga naar de inhoud
Minnen staat in Hobart voor het eerst op de hoofdtabel van een WTA-toernooi.

Minnen stoot door naar de kwartfinales in Hobart: "Het is een droom"

 wo 9 januari 2019 11:26
Hobart International
Magda Linette (24, Kwal.)
Greet Minnen (60, Kwal.)
einde
1
set 1
6
6
set 2
4
63
set 3
77

Greet Minnen blijft uitstekend op dreef in Hobart. Ze plaatste zich vandaag voor de kwartfinales van het toernooi in Australië door de Poolse Magda Linette (WTA-86) te kloppen in drie sets. 

Minnen staat in Hobart voor het eerst op de hoofdtabel van een WTA-toernooi. Met de Poolse Linette kreeg ze in de tweede ronde een speelster die net als haar uit de kwalificaties komt.

 

De Poolse was duidelijk niet goed bij de les in de eerste set. Na amper 23 minuten had Minnen de klus al half geklaard.

 

Set twee was een pak minder van onze landgenote. Linette liep tot 3-0 uit en die voorsprong gaf ze niet meer weg. 

 

Alles moest beslist worden in de beslissende derde set. Daarin leek het bij 4-2 voor de Poolse verloren voor onze landgenote, maar Minnen vocht terug en sleepte een tiebreak uit de brand.

 

Minnen ging daarin meteen door de service van Linette en maakte het bij 3-6 af bij het eerste matchpunt. Net als Flipkens stond ook Minnen meer dan twee uur op de baan in Hobart.

"Het is een droom"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.