• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Minnen sluit droomdebuut in Hobart af in kwartfinales, net als Flipkens

  Geen Belgisch onderonsje in de halve finale op het WTA-toernooi in Hobart. Zowel Greet Minnen als Kirsten Flipkens werd uitgeschakeld in de kwartfinales.

  Greet Minnen kon zich geen mooier debuut op het WTA-circuit voorstellen. In Hobart overleefde ze niet alleen de kwalificaties, maar won ze ook haar eerste twee wedstrijden op het hoogste niveau, goed voor een ticket voor de kwartfinales.

   

  Maar tegen de Française Alizé Cornet, maar liefst 300 plaatsen hoger gerangschikt op de WTA-ranking, kon Minnen niet voor een nieuwe stunt zorgen. In de eerste set won ze geen enkel opslagspelletje: 6-1.

   

  Ook in de tweede set kwam Minnen snel een break achter en leek ze een vogel voor de Franse kat. Een tweede break kon ze nog wel uitwissen, maar het volstond niet voor een tiebreak. Onze 21-jarige landgenote verlaat Hobart met opgeheven hoofd, samen met partner Alison Van Uytvanck die een ronde eerder werd uitgeschakeld.

  Geen halve finale tegen Flipkens

  Hobart International

  Sofia Kenin (5)
  set
  Kirsten Flipkens (95, 7)
  7
  1
  5
  7
  2
  5

  Ook Kirsten Flipkens heeft zichzelf geen ticket voor de halve finales als verjaardagscadeau kunnen schenken in Hobart, ook al had ze een mogelijk Belgisch onderonsje in het vooruitzicht. Tegen de Amerikaanse Sofia Kenin (WTA 56) moest ze het hoofd buigen na 1 uur en 41 minuten.

   

  In een felbevochten wedstrijd hielden Flipkens en Kenin elkaar in beide sets in evenwicht tot 5-5, maar telkens sloeg de Amerikaanse toe op het beslissende moment. Met twee keer 7-5 sneuvelt ook onze derde Belgische op de hoofdtabel.

   

  "Ik ben op een sterkere tegenstandster gebotst", gaf Flipkens toe. "Ik speelde geen slechte wedstijd, maar ze was beter. Ik heb geprobeerd om haar spel te ontregelen met veel variatie, maar ze bleef solide. Toch ben ik tevreden over mijn toernooi, dit geeft met vertrouwen voor de Australian Open."

  Bekijk hier de hoogtepunten van de wedstrijd: