• home
 • video
 • pas verschenen

  Meteen twee grandslamtitels op rij? Osaka ook in finale Australian Open

  Volgt na het jaar van de doorbraak meteen de bevestiging van Naomi Osaka? Na haar verrassende grandslamtitel op de US Open staat de Japanse ook in de finale in Melbourne. Ze klopte Karolina Pliskova in drie sets.

  De 21-jarige Naomi Osaka (WTA 4) was vorig jaar de rijzende ster aan het tennisfirmament: ze drong de top 50 van de wereld binnen, pakte haar eerste WTA-titel in Indian Wells en bekroonde haar topjaar door idool Serena Williams te kloppen in de finale van de US Open.

   

  En de Japanse bewijst in 2019 meteen dat het geen gelukstreffer was. Tegen Karolina Pliskova (WTA 8), die Williams had uitgeteld in de kwartfinales, begon ze verschroeiend in de eerste set. Osaka domineerde op haar opslag, dwong twee breaks af en had genoeg aan één setpunt.

   

  Toen Osaka meteen een break versierde in de tweede set, leek een eenvoudige zege in de maak. Maar Pliskova toonde zich veerkrachtig. Ondanks een karrenvracht aan winners van Osaka dwong de Tsjechische een derde set af. Daarin kon ze even doorgaan op haar elan, maar bleek het Japanse slagenarsenaal het efficiëntst.

   

  Osaka neemt het in haar tweede grandslamfinale op rij op tegen een andere Tsjechische: drievoudig grandslamwinnares Petra Kvitova. En er staat meer op het spel dan de titel op de Australian Open. De eindwinnares wordt de nieuwe nummer één van de wereld.

  Tweets:

  Karolina Pliskova schakelde in de kwartfinales nog Serena Williams uit.