Ga naar de inhoud
Arina Sabalenka en Elise Mertens
Elise Mertens vormt nu een duo met de Wit-Russin Arina Sabalenka.

Elise Mertens schakelt ook haar ex uit in Australië

 do 17 januari 2019 16:48
Australian Open: eerste ronde dubbelspel (v)
Elise Mertens (29)
Aryna Sabalenka
Bethanie Mattek-Sands (272)
Demi Schuurs
einde
6
set 1
2
3
set 2
6
6
set 3
3

Elise Mertens scoort niet alleen in het enkeltoernooi op de Australian Open, ook in het dubbelspel boekt ze succes. In de eerste ronde versloeg ze haar voormalige partner Demi Schuurs.

Elise Mertens en de Nederlandse speelster vormden de voorbije jaren een sterk duo. Samen wonnen ze vier toernooien, waarvan 3 vorig jaar. Daarmee kwalificeerden ze zich ook voor de Masters in Singapore.

 

Eind vorig jaar beslisten ze om een punt achter hun samenwerking te zetten, omdat Mertens zich meer wilde focussen op haar enkelcarrière.

 

Op de Australian Open kwamen ze mekaar tegen in de eerste ronde. Mertens vormt nu een duo met de Wit-Russin Sabalenka, Schuurs speelt met de flamboyante Amerikaanse Mattek-Sands.

 

Mertens en Sabalenka trokken aan het langste eind. Na 2 uur en 19 minuten stond er 6-2, 3-6 en 6-3 op het scorebord. Vrijdag staan de Belgische in de Wit-Russin tegenover het Russisch-Amerikaanse duo Koedermetova/Santamaria.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook Flipkens wint, Van Uytvanck niet

Ook Kirsten Flipkens won haar eerste wedstrijd in het dubbelspel. Samen met de Zweedse speelster Larsson klopten ze de Zwitserse-Russische tandem Bacsinszky/Zvonareva: 6-4 en 6-3.

 

Alison Van Uytvanck verloor dan weer. Samen met de Chileense Guarachi werd ze verslagen door de Wit-Russin Sasnovitsj en de Amerikaanse Townsend: 7-6 en 6-2.