In het dubbelspel vlot het wel voor Goffin, die de broers Djokovic wipt

  David Goffin heeft de finale van het dubbelspel op het ATP-toernooi van Doha bereikt. In Qatar klopte onze landgenoot met zijn Franse gezel Pierre-Hugues Herbert de broers Novak en Marko Djokovic in drie sets. Voor Goffin is het zijn eerste dubbelfinale.

  Voor Novak Djokovic en Pierre-Hugues Herbert was het een drukke dag. Beide spelers kwamen eerder op de dag al in actie in de kwartfinales van het enkelspel. Djokovic, nummer één van de wereld, won na een driesetter, Herbert werd in twee sets gevloerd.

   

  In het dubbelspel werd het een spannende ontmoeting tussen het Servische broederpaar en de Frans-Belgische entente. Goffin en Herbert wisten drie matchballen in de supertiebreak uit en plaatsten zich uiteindelijk voor de finale.

   

  Voor Goffin (28) is het een primeur op het ATP-circuit. Vorig jaar had onze landgenoot maar twee dubbeltoernooien gespeeld. Zijn partner Herbert is een dubbelspecialist, met onder meer drie grandslamzeges.

   

  In de finale wacht het Nederlandse paar Robin Haase/Matwe Middelkoop. In het enkelspel werd Goffin meteen uitgeschakeld.

  "Het was geen gemakkelijke match"

  "Het was geen gemakkelijke match", analyseerde David Goffin. "Ik wist dat Marko alles zou geven om het niveau van zijn broer te benaderen. Hij was zeer gemotiveerd."

   

  "Ik was niet zeker van mijn deelname", liet Goffin nog verstaan. "Maar ik speel nu toch enkele matchen extra na mijn snelle uitschakeling in het enkelspel. Het is goed om zulke wedstrijden te spelen."