• home
 • video
 • pas verschenen

  Halep is op zussenjacht: Venus is voorgerechtje voor Serena

  's Werelds nummer 1 Simona Halep heeft niet veel moeite gehad met de 38-jarige Venus Williams in de 3e ronde van de Australian Open: 6-2, 6-3 dankzij 21 winners en 5 breaks. Nu wacht met zus Serena Williams een ander paar mouwen.

  Halep moest in de eerste 2 ronden haar vel redden uit delicate situaties met 3 sets. Tegen Venus, 38 jaar ondertussen al, krikte ze evenwel haar niveau serieus op, wat resulteerde in vlotte winst. "Het was mijn beste match van het toernooi", reageerde Halep, die nu 3-3 staat in de onderlinge duels met Venus. 

   

  "Het is altijd moeilijk om tegen de Williamsen te spelen. Daarom was ik heel gemotiveerd. Serena wordt nog een grotere uitdaging. Maar ik ben er klaar voor", pompte de 27-jarige Roemeense zichzelf moed in. In de onderlinge duels leidt Serena met 8 tegen 1. De jongere Williams zoekt op haar 37e naar haar 24e grandslamtitel, waarmee ze het absolute record van Margaret Court uit de jaren 60 en 70 zou evenaren.

   

  Halep begon met heel wat vraagtekens aan de grandslamstrijd in Melbourne. Ze had 5 maanden geen match gewonnen. Eind september moest ze met een hernia haar seizoen 2018 vroegtijdig stoppen.

   

  Vorig jaar haalde ze de finale in Melbourne tegen Caroline Wozniacki. Vier maanden later zou ze haar eerste grandslamtitel pakken op Roland-Garros.

  Tweets en beelden van de match: