• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin tankt vertrouwen met een korte driesetter in Australië

  Australian Open

  David Goffin (16, 21)
  set
  Cristian Garín (22)
  6
  1
  0
  6
  2
  2
  6
  3
  2

  David Goffin (ATP-22) is de Australian Open begonnen met een overtuigende zege tegen Christian Garin (ATP-86). Hij klopte de Chileense debutant in 3 korte sets. Nog belangrijker: Goffin ondervond zichtbaar geen last van zijn elleboog.

  Goffin is terug

  David Goffin was met twijfels naar Melbourne afgezakt. In Qatar had hij zijn eerste match van het seizoen verloren en zijn elleboogblessure was nog niet helemaal van de baan.

   

  Enkele pittige trainingen met Djokovic, Thiem, Darcis en Nishikori hadden hem zichtbaar deugd gedaan. Dat mocht Christian Garin aan den lijve ondervinden. De 22-jarige Chileen, die voor het eerst op de hoofdtabel van de Australian Open stond, kreeg in de eerste set een droge 6-0 om de oren.

   

  Goffin maakte dankbaar gebruik van de hoge foutenlast van Garin. In de tweede set krikte de gravelspeler zijn niveau lichtjes op, maar veel te weinig om onze landgenoot te bedreigen. Na nog geen uur stond het 6-0 en 6-2 in zijn voordeel.

   

  In de derde set liep Goffin tegen zijn enige break van de match aan, maar met knappe passeerslagen brak hij het laatste restje verzet van de Chileen. Na anderhalf uur tennis was de buit binnen en dat zonder blessurelast. Goffin kon weer voluit serveren met zijn rechter.

  David Goffin

  David Goffin speelt met een mouw rond zijn rechterarm om zijn elleboog nog wat te sparen.

  Goffin: "Goede eerste stap vooruit"

  David Goffin zakte met weinig vertrouwen af naar Melbourne, maar zijn eerste ronde ging vlot. "Een gemakkelijke wedstrijd? Die bestaan niet", zei Goffin. "Van bij het begin voelde ik me goed. Mijn start was uitstekend."

   

  "Garin is jong, houdt misschien van iets tragere ondergronden zoals gravel. Ik kon hem snel onder druk zetten en ging daarna goed om met de omstandigheden. Het leek misschien eenvoudig, maar dat was het niet. Zeker niet toen hij 2-0 voorkwam in de derde set en niets meer te verliezen had. Maar ik kon meteen terugvechten."

   

  "Sinds een vijftal dagen loopt het echt goed op training. Ik begin mij 100 procent te voelen, denk niet te veel meer aan mijn elleboogblessure. Er zijn veel goeie zaken om hieruit mee te nemen. Dit is een goeie eerste stap vooruit."

  Statistieken

  David Goffin   Christian Garin
  9 aces 3
  3 dubbele fouten 3
  8/18 (44%) breakpunten 1/2 (50%)
  25 winners 12
  15 ongedwongen fouten 23
  88 totaal punten 57

  Revanche in ronde 2?

  David Goffin heeft nog wat recht te zetten op de Australian Open. Vorig jaar bezweek hij in de verzengende hitte tegen de Fransman Benneteau.

   

  Doet hij dit jaar beter in de 2e ronde? Donderdag speelt hij tegen zijn leeftijdsgenoot Marius Copil (ATP-60). De Roemeen versloeg de Spanjaard Marcel Granollers (ATP-108) met 6-3, 6-4, 6-4.

   

  Het wordt het tweede onderlinge duel tussen Goffin en Copil, die allebei 28 zijn. In oktober 2016 versloeg Goffin de Roemeen in de kwartfinale van de European Open in Antwerpen met 5-7, 6-1 en 6-3.

  Fase per fase

  1. 06 uur 50. Einde: 6-0, 6-2, 6-2. De buit is binnen voor David Goffin. Hij klopt de Chileen Garin in 3 korte sets. Een opsteker voor onze landgenoot, die zichtbaar weinig last ondervond van zijn elleboog. In de 2e speelt Goffin tegen de Spanjaard Granollers (ATP-108) of de Roemeen Copil (ATP-60).
  2. 06 uur 46. 6-0, 6-2, 5-2: Goffin slaat op voor match. Met een nieuwe passeerslag zet Goffin de 5-2 op het bord in set 3. Nog even pauzeren en dan slaat hij op voor winst in de eerste ronde.
  3. 06 uur 36. 6-0, 6-2, 3-2: 3 games op een rij. David Goffin mag zichzelf op de borst kloppen. Na een stevig spelletje maakt hij er 3-2 van in de 3e set. Tot twee keer toe trakteert hij Garin op een knappe passeerslag. Is het laatste restje verzet gebroken bij de Chileen? Enkele fans pompen hem nog wat moed in met een olé (en dan hebben we het niet over de chocoladewafel).
  4. 06 uur 25. 6-0, 6-2, 1-2: rebreak. David Goffin zet de scheve situatie meteen recht en eist het opslagspel van Garin op. Zo meteen serveert hij voor 2-2.
  5. 06 uur 24. 6-0, 6-2, 0-2: opslag kwijt. David Goffin verliest voor het eerst in deze wedstrijd een servicegame. Met een bal precies in de hoek gaat Garin door zijn opslag heen.
  6. 06 uur 17. 6-0, 6-2 in 54 minuten. Na nog geen uur staat David Goffin al 2 sets voor in de eerste ronde van de Australian Open. Garin maakt minder fouten en biedt iets meer weerwerk, maar nog veel te weinig om onze landgenoot zenuwachtig te maken.
  7. 06 uur 14.
  8. 06 uur 05. 6-0, 3-2: lovegame. Goffin moet een keer buigen voor Garin. De Chileen behoudt zijn opslag met een lovegame. Goffin staat wel nog altijd een break voor in de 2e set.
  9. 06 uur . 6-0, 2-1. De Chileense fans laten van zich horen: Christian Garin heeft voor het eerst een game gewonnen op de Australian open. De 22-jarige Zuid-Amerikaan maakt zijn debuut op de hoofdtabel.