David Goffin verovert in Doha eerste dubbeltitel bij comeback

  David Goffin heeft aan de zijde van de Fransman  Pierre-Hugues Herbert het dubbelspel op het ATP-toernooi in Doha (hardcourt/1.313.215 dollar) op zijn naam geschreven. Het is de eerste dubbeltitel uit de loopbaan van onze landgenoot.

  De Frans-Belgische tandem klopte in de finale de Nederlanders Robin Haase en Matwé Middelkoop in 5-7, 6-4 en 10/4 in de supertiebreak. De partij nam 1 uur en 25 minuten in beslag.

   

  Het was de eerste keer dat de 28-jarige Goffin de dubbelfinale van een ATP-toernooi bereikte, en meteen pakte hij de eindzege. Zijn één jaar jongere kompaan, nummer twaalf van de wereld in het dubbelspel, had op dat gebied wat meer ervaring. 

   

  Hij had al dertien titels op zijn palmares, met daarbij drie grand slams: in 2015 won hij het US Open, in 2016 Wimbledon en vorig jaar Roland Garros. Goffin is 354e op de ATP-dubbelranking.

   

  In het enkelspel ging Goffin (ATP-22) in Doha in de eerste ronde onderuit tegen de Litouwse qualifier Ricardas Berankis (ATP-116). De Belgische nummer 1 stond de voorbije maanden aan de kant met een pijnlijke elleboog en maakte in Doha zijn comeback.

  De eindwinnaars samen op de foto