Goffin treft de broertjes Djokovic in de halve finales van het dubbel

  In het enkelspel werd hij snel uitgeschakeld, maar in het dubbelspel kan David Goffin wel het nodige matchritme opdoen. In Doha heeft hij zelfs al de halve finales bereikt, waar hij het opneemt tegen Novak Djokovic en zijn broer.

  David Goffin maakte tegen de Litouwer Berankis zijn comeback in het enkelspel, maar omdat hij die match verloor en toch wat matchritme wou opdoen, schreef hij zich uitzonderlijk ook in voor het dubbelspel, samen met zijn Franse makker Pierre-Hugues Herbert.

   

  In de 1e ronde maakten Goffin en Herbert korte metten met het duo Wawrinka/Chatsjanov en in ronde 2 zetten ze de combinatie Mektic/Peya opzij, na 10-3 in de supertiebreak.

   

  In de halve finales staat het duo tegen Novak Djokovic (de nummer 1 van de wereld in het enkelspel) en zijn 4 jaar jongere broer Marko.

  Ook Flipkens staat in halve finales dubbelspel

  In Auckland heeft Kirsten Flipkens het voorbeeld van David Goffin gevolgd. Samen met de Zweede Johanna Larsson stuurde ze in het dubbelspel de Spaans Arantxa Parra-Santonja en de Zwitserse Jil Belen Teichmann naar huis.

   

  In de halve finales wacht het Amerikaans-Nieuw-Zeelandse duo Taylor Townsend/Paige Mary Hourigan. In het enkelspel moest Flipkens gisteren al in de tweede ronde haar boeltje pakken na een nederlaag tegen de Spaanse Sara Sorribes Tormo.