• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin vindt na setverlies juiste ritme en zet Copil opzij richting 3e ronde

  Australian Open

  David Goffin (15, 21)
  set
  Marius Copil (215)
  5
  1
  7
  7
  2
  5
  6
  3
  2
  6
  4
  4

  David Goffin heeft ook zijn tweede opdracht op de Australian Open tot een goed einde gebracht. Tegen de Roemeen Marius Copil moest onze landgenoot zijn beste niveau benaderen, maar na een slipper in de eerste set vond hij zijn ritme. In de derde ronde neemt hij het op tegen de Rus Daniil Medvedev (ATP 19).

  De 28-jarige Copil (ATP-61) kon nooit eerder schitteren op een grandslamtoernooi, maar Goffin was wel op zijn hoede. "Copil is een krachtige speler. Zijn service is zijn belangrijkste wapen. In zijn spel kan hij ook veel variatie brengen. Hij speelt agressief en zal me proberen onder druk te zetten", schatte onze landgenoot vooraf.

   

  Goffin was dan wel gewaarschuwd, maar in de eerste set kon hij weinig doen aan de agressieve aanpak van de Roemeen. Copil schuwde de risico's niet, ging voluit voor de winners en trok ook vaak succesvol naar het net. Goffin, de nummer 22 van de wereld, kon het niet belopen vanaf zijn baseline en gaf de eerste set prijs.

   

  Toch veranderde Goffin zijn aanpak niet in de tweede set. Hij bleef vastgekleefd aan zijn baseline, maar krikte zijn opslagcijfers op - zijn elleboogblessure speelt hem duidelijk geen parten meer. In het elfde spelletje volgde zijn eerste breakkans en die liet Goffin niet onbenut.

   

  Goffin moest duidelijk zijn beste niveau benaderen, maar stelde niet teleur in de derde en vierde set. Met bij momenten subliem tennis gunde hij Copil geen (break)kans meer. In de derde ronde neemt Goffin het op tegen de Rus Daniil Medvedev (ATP-19), die de Amerikaan Ryan Harrison met 3 keer 6-3 opzijschoof.

  Goffin: "Had een goeie reactie na de eerste set"

  "Copil had een duidelijk plan in de eerste set. Hij speelde sterk en was heel agressief op de kansen die hij kreeg", zei Goffin. "Ik maakte dan weer enkele foutjes. Ik serveerde wel goed, maar het snelle terrein heeft me een beetje verrast."

   

  "Ik was efficiënter in de tweede set. Daarna kon ik agressiever en met meer intensiteit spelen. Ik ben heel gemotiveerd en voel me fysiek ook goed. Ik ga zo blijven werken en dan zien we wel in welke ronde ik raak."

   

  "Medvedev heeft veel vooruitgang geboekt vorig jaar. Hij heeft onder meer het ATP-toernooi in Tokio gewonnen. Hij heeft veel vertrouwen en staat momenteel ook hoger gerangschikt dan ik. Het is duidelijk een speler in vorm, dus het wordt niet eenvoudig. Maar ik heb de wapens om hem te verslaan."

  Fase per fase

  1. 09 uur 42. Game, set & match! Op de eigen opslag laat Goffin het niet meer liggen. Hij versiert nog eens drie matchballen extra en maakt het ook af. .
  2. 09 uur 39. Drie matchpunten, maar (nog) geen winst. Goffin leek zelfs niet te willen wachten op zijn eigen opslagspelletje om het af te maken. Hij zette Copil onder druk en dwong drie matchpunten af, maar de Roemeen wil nog niet kraken.
  3. 09 uur 32. 5-3! David Goffin komt op één spelletje van winst tegen Copil! Met enkele sterke opslagen kan hij de derde ronde al ruiken.
  4. 09 uur 28. Goffin houdt zijn break vast en speelt bij momenten subliem tennis. Zit er nog een comeback in voor Copil?
  5. 09 uur 23. Weer break voor Goffin. David Goffin trekt het laken definitief naar zich toe. Hij wint blanco op de opslag van Copil en lijkt zo een grote stap te zetten richting de derde ronde.
  6. 09 uur 21. Goffin leek zich even in de problemen te werken, want Copil kwam 30-0 voor. Maar Goffin pakte vier punten op rij en blijft gelijke tred houden: 2-2.
  7. 09 uur 16. 2-1. Goffin trekt de lijn door, maar ook Copil plooit niet. De Roemeen houdt zijn opslag vast en maakt er 2-1 van.