• home
 • video
 • pas verschenen

  Wit-Russin gunt Flipkens amper 2 games in eerste ronde

  Australian Open

  Kirsten Flipkens (85)
  set
  Aliaksandra Sasnovich (90)
  1
  1
  6
  1
  2
  6

  De Australian Open heeft amper een uur geduurd voor Kirsten Flipkens. Ze kwam er niet aan te pas tegen Aliaksandra Sasnovitsj: 6-1, 6-1. In haar 11 deelnames in Melbourne sneuvelde Flipkens al 6 keer in de eerste ronde.

  Het was een frustrerende avond voor Kirsten Flipkens in Melbourne. Onze landgenote moest uren wachten voor ze de baan op mocht en daarna kwam ze telkens een stapje te laat tegen Aliaksandra Sasnovitsj.

   

  Flipkens probeerde alles, maar op elke Belgische variatie had Sasnovitsj een antwoord klaar. Flipkens kreeg maar liefst 30 winners om de oren en kon geen enkel breakpunt verzilveren.

   

  Sasnovitsj had geen medelijden en gunde Flipkens amper 2 spelletjes. Na 57 minuten was de wedstrijd afgelopen. Net als in 2007, 2010, 2011, 2015 en 2017 moet Flipkens de Australian Open na één wedstrijd al verlaten.

  Flipkens: "Dit had ik niet verwacht"

  Kirsten Flipkens was onder de indruk van haar opponente. "Ik wist dat ze in vorm was en dat dit een moeilijk duel zou worden, maar dit had ik niet verwacht", reageerde onze landgenote na haar zware nederlaag.

   

  "Ik dacht dat ik het haar moeilijk zou kunnen maken, maar dat is helemaal niet gelukt. Ze domineerde het spel volledig en sloeg winners vanuit elke hoek van het veld. Als dit meisje dit niveau kan aanhouden, dan gaat ze zonder twijfel naar de top 10 van de WTA-ranking."

  Statistieken

  Kirsten Flipkens   Aliaksandra Sasnovitsj
  0 aces 4
  1 dubbele fouten 1
  0/3 (0%) breakpunten 5/8 (63%)
  7 winners 30
  11 ongedwongen fouten 16
  33 totaal punten 58

  Fase per fase

  1. 09 uur 17. Flipkens in actie. Kirsten Flipkens kan eraan beginnen. De matchen voor de hare zijn afgwerkt. Volg de score in haar duel live in dit artikel.
  2. 06 uur 22. Flipkens wacht. Kirsten Flipkens moet geduld oefenen. Het wordt een lange dag op court 13, want de tweede mannenmatch is momenteel nog aan de gang. Flipkens zou in het beste geval rond 6u onze tijd (16u in Melbourne) in actie komen, maar het ziet ernaar uit dat het pas rond 9u Belgische tijd zal zijn.
  3. 14-01-2019.
  4. 19 uur 25. Kirsten Flipkens: "Goede voorbereiding achter de rug". Flipkens vierde deze week haar 33e verjaardag. "Ik ben altijd blij om hier terug te keren", zegt ze aan de vooravond van haar 11e deelname in Melbourne. Ik heb een goede voorbereiding achter de rug en haalde de kwartfinale in Hobart. Die goede resulatten hebben me vertrouwen gegeven.".
  5. 19 uur 25.
  6. 19 uur 24. "Sasnovitsj is de laatste tijd veel verbeterd. Ik verwacht een moeilijke wedstrijd en ben op mijn hoede voor haar backhand.". Kirsten Flipkens.
  7. 19 uur 20. Maandagochtend begint Kirsten Flipkens aan de Australian Open. Ze neemt het op tegen de Wit-Russin Aliaksandra Sasnovitsj. De partij staat gepland op court 13, na twee mannenwedstrijden en een vrouwenmatch.