Flipkens verslikt zich down-under in een Spaanse

  Kirsten Flipkens (WTA-47) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van het toernooi in de Nieuw-Zeelandse stad Auckland. In de 1/8e finales verloor ze in 3 sets van de Spaanse speelster Sara Sorribes Tormo (WTA-86).

  Kirsten Flipkens (32) stond de eerste keer tegenover de 10 jaar jongere Sara Sorribes Tormo. Het werd een wedstrijd met ups en downs.

   

  Na nipt verlies in de eerste set (6-4) had ze het juiste recept te pakken om de Spaanse te verschalken. Met gevarieerd tennis kreeg Flipkens Sorribes uit balans. Het scorebord maakte het verschil duidelijk: 6-1.

   

  Maar in de derde set had Flipkens weer problemen met haar service. Ze gaf haar opslag 2 keer weg en dat was de doodsteek. Na iets meer dan 2 uur was het toernooi in Nieuw-Zeeland afgelopen voor haar. Volgende week gaat Flipkens aan de slag in Hobart, in Australië.

  Meer succes in het dubbel

  In het dubbelspel heeft Kirsten Flipkens wel de kwartfinales bereikt. Samen met de Zweedse speelster Johanna Larsson versloeg ze de Zwitserse tandem Viktoria Kuzmova/Stefanie Vögele. Na 1 uur en 10 minuten tennis was de buit binnen in twee sets: 6-2 en 6-2. 

   

  Bij de laatste acht wacht donderdag een duel met het Spaans-Zwitserse paar Arantxa Parra-Santonja/Jil Belen Teichmann.