• home
 • video
 • pas verschenen

  15e zege op een rij is een makkie voor nummer 1 Novak Djokovic

  Australian Open: eerste ronde (m)

  Novak Djokovic (1, 1)
  set
  Mitchell Krueger (192, Kwal.)
  6
  1
  3
  6
  2
  2
  6
  3
  2

  Novak Djokovic is net als David Goffin overtuigend aan de Australian Open begonnen. De nummer 1 van de wereld boekte zijn 15e zege op een rij op een grandslamtoernooi. Simona Halep, 's werelds nummer 1 bij de vrouwen, moest harder knokken.

  Volgende horde: Tsonga

  Novak Djokovic was vorig seizoen de sterkste in Wimbledon en op de US Open. In Australië gaat hij op zoek naar een nieuwe triomf, zijn 15e in totaal.

   

  Die jacht heeft hij ingezet met een klinkende zege tegen de Amerikaanse kwalificatiespeler Mitchell Krueger (ATP-231). In de eerste set liet hij zich betrappen op een minder opslagspel, maar na dik 2 uur was de zaak beklonken. Djokovic boekte zijn 15e zege op een rij op een grandslamtoernooi.

   

  Nummer 16 wordt een zwaardere klus. In de 2e ronde wacht Jo-Wilfried Tsonga hem op. Na blessureleed is de Fransman teruggezakt naar de 177e plaats op de wereldranglijst. In de 1e ronde klopte hij de Slovaak Martin Klizan (ATP-40) met 6-4, 6-4 en 7-6 (7/5).

   

  Lees ook: Goffin tankt vertrouwen met een korte driesetter in Australië

  Halep moet knokken

  Australian Open: eerste ronde (v)

  Simona Halep (2, 1)
  set
  Kaia Kanepi (93)
  6
  2
  1
  7
  7
  6
  2
  4
  6
  3
  2

  Bij de vrouwen heeft de nummer 1 van de wereld zich flink moeten inspannen. Kaia Kanepi (WTA-71) dwong Simona Halep tot 3 sets.

   

  Halep had nog een appeltje met Kanepi te schillen. Op de US Open verloor ze in de eerste ronde van de Estse speelster. Dat scenario leek ook nu in de maak. Een stevige openingsset draaide uit op een tiebreak in het voordeel van Kanepi.

   

  Maar Kanepi hield haar inspanning niet vol en bezweek fysiek. Uiteindelijk won Halep na 2 uur en 11 minuten. Haar volgende opdracht wordt de Amerikaanse speelster Sofia Kenin (WTA-37).