• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Djokovic vliegt nog sneller dan Nadal naar de finale

  Australian Open

  Novak Djokovic (1, 1)
  set
  Lucas Pouille (86, 28)
  6
  1
  0
  6
  2
  2
  6
  3
  2

  Net als Rafael Nadal gisteren tegen Stefanos Tsitsipas heeft Novak Djokovic korte metten gemaakt met Lucas Pouille, die andere verrassing in de halve finale van de Australian Open. Na nog geen 1,5 uur droop de Fransman af met amper 4 games op zak.

  Pouille stond voor het eerst bij de laatste 4 van een grandslamtoernooi, maar de nummer 31 van de wereld wist niet wat hem overkwam tegen de nummer 1. Djokovic was de kat, Pouille de muis.

   

  De Fransman kon zijn niveau van de voorbije 2 weken niet halen en begon dramatisch. Zijn opslag draaide niet en zijn spel was te onregelmatig: met 10 directe fouten en 5 winners kreeg hij in amper 23 minuten een 6-0 om de oren.

   

  Djokovic kende geen genade en nam geen gas terug. Op zijn eigen opslag moest hij maar 8 punten toestaan, over heel de match sloeg de Serviër amper 5 fouten. 6-0, 6-2, 6-2 na 83 minuten was het verdict. "Dit was een van de beste matchen die ik hier ooit speelde", reageerde Djokovic met een cliché.

  " "

  Lucas Pouille bereikt zijn niveau van de voorbije 10 dagen niet.

  Heruitgave van langste grandslamfinale ooit: 5 uur en 53 minuten

  Het wordt zondag dus weer een finale tussen dertigers. Djokovic (31) en Nadal (32) floten de twintigers terug. Djokovic staat voor het eerst sinds 2016 weer in de finale in Melbourne, Nadal verloor er 2 jaar geleden nog van Roger Federer.

   

  De cijfers geven alvast het voordeel aan Djokovic: de 14-voudige grandslamkampioen won alle 6 zijn finales op de Australian Open. Nadal, goed voor 17 grandslamkronen, kon maar 1 van zijn 4 finales winnen en zijn titel dateert van 2009.

   

  Alle tennisfans kijken al uit naar het finaleduel. Toen de 2 in 2012 om de titel in Melbourne kampten, werd dat de langste grandslamfinale uit de geschiedenis. Pas na 5 uur en 53 minuten kon Djokovic het verschil maken: 5-7, 6-4, 6-2, 6-7 (5/7) en 7-5. "Ik zou zeker en vast een ticket voor die match willen kopen", grapte 's werelds beste.

   

  De kemphanen komen zondag min of meer even fris aan de opworp: Djokovic stond 11 uur en 59 minuten op het court, Nadal 12 uur en 11 minuten. In de onderlinge duels staat het 27-25 voor Djokovic. Nog 1 weetje: Djokovic verloor 2 sets in dit toernooi, Nadal gaf nog geen enkele set prijs.

  Enkele hoogtepunten van de wedstrijd:

  Djokovic verbaast zichzelf: