• home
 • video
 • pas verschenen

  Daviscupteam omzeilt Braziliaanse klip en plaatst zich voor finaleweek

  Kwalificatieronde Daviscup

  einde
  13

  België heeft zich gekwalificeerd voor de finaleweek in november van de vernieuwde Daviscup. De Belgische mannen klopten de Brazilianen met 1-3. De Belgen wonnen vandaag het dubbelspel en Kimmer Coppejans stak het beslissende punt op zak. 

  Brazilië België 1-3
  Thiago Monteiro  Arthur De Greef 6-3, 6-2
  Rogerio Dutra da Silva Kimmer Coppejans  4-6, 4-6
  Bruno Soares/Marcelo Melo Sander Gille/Joran Vliegen 4-6, 6-7
  Thiago Monteiro  Kimmer Coppejans  3-6, 4-6
  Rogerio Dutra da Silva Arthur De Greef  niet gespeeld

  B-ploeg zorgt voor stunt tegen Brazilië in de Davis Cup

  Op en over Brazilië

  De Davis Cup zit dit jaar in een nieuw jasje. De beslissing valt in november in een finaleweek van 18 landen, maar om in Madrid te geraken moesten de Belgen afrekenen met Brazilië in de kwalificatieronde. Kapitein Johan Van Herck kon niet rekenen op sterkhouders David Goffin, Steve Darcis en Ruben Bemelmans.

   

  In Uberlandia stond het na de eerste dag 1-1. Het dubbelspel leek een kolfje naar de hand van het sterke duo Bruno Soares/Marcelo Melo te worden, maar zij botsten op Sander Gille/Joran Vliegen. Zij verrasten hun Braziliaanse uitdagers en tekenden voor een ietwat onverwachte 1-2-voorsprong.

   

  Kimmer Coppejans kreeg een eerste kans om de veilige 1-3 op het scorebord en liet die niet liggen. België strijdt van 18 tot 24 november tegen Kroatië, Frankrijk, Spanje, de VS, Argentinië, Groot-Brittannië, Australië, Canada, Chili, Colombia, Duitsland, Italië, Japan, Kazachstan, Nederland, Servië en Zwitserland.

  Kapitein: "Ga uit een brede kern kunnen kiezen"

  België staat ook zonder Goffin, Darcis en Bemelmans zijn mannetje in de Davis Cup. "De spelers hebben het maximum uit zichzelf gehaald. Invallers zou ik ze niet noemen, vandaag hebben ze bewezen dat ze veel meer zijn dan dat", reageert kapitein Johan Van Herck bij Sporza.

   

  "In het dubbel waren Sander Gille en Joran Vliegen dominant op hun service. Ze vormen een compleet dubbelpaar. Hun prestatie kwam wat onverwacht, maar ze vullen mekaar perfect aan. Dat is veelbelovend voor ons team. En Kimmer (Coppejans, red.) heeft een topprestatie geleverd op zijn niveau. Petje af."

   

  "We zijn heel blij dat we de nieuwe finale gehaald hebben. Voor de eindfase in Madrid zal ik kunnen kiezen uit een brede kern, maar nu gaan we eerst genieten", besluit Van Herck, die volgende week met het vrouwenteam tegen Frankrijk aan de bak moet.

  Coppejans: "Op een hoog niveau getennist"

  "Het is fantastisch dat ik het team de kwalificatie kan bezorgen", reageert Kimmer Coppejans na zijn tweede en beslissende zege tegen Brazilië. "Ik heb dit weekend op een hoog niveau getennist en twee keer hoger geklasseerde spelers kunnen kloppen."

   

  "Vooral de manier waarop geeft vertrouwen. Ik speelde sterk en dat in moeilijke omstandigheden. Het publiek was erg luidruchtig, soms een beetje over de top."

   

  "Dit geeft mijn seizoen een boost. Ik hoop dat ik op deze weg kan verdergaan. Dan zullen de resultaten wel komen, daar heb ik vertrouwen in."  

  Kimmer Coppejans en Johan Van Herck

  Kapitein Johan Van Herck neemt een geëmotioneerde Kimmer Coppejans eens goed vast.

  Fase per fase

  1. 20 uur 34. België naar de finaleweek! België heeft zich geplaatst voor de finaleweek van de vernieuwde Davis Cup. Brazilië gaat met 1-3 de boot in voor eigen volk. .
  2. 20 uur 33. Coppejans wint ook tweede set en België plaatst zich voor finaleweek.

   Coppejans wint ook tweede set en België plaatst zich voor finaleweek

  3. 20 uur 29. 4-5. Kimmer Coppejans kan zo meteen de klus klaren op zijn eigen opslag.
  4. 20 uur 23. Het ziet er nog altijd goed uit voor Kimmer Coppejans en België. Onze landgenoot heeft weer een break te pakken en leidt met 3-4.
  5. 20 uur 01. Livestream verversen. Het slot van deze ontmoeting is te bekijken op Ketnet. Om onze livestream goed te kunnen bekijken, moet u deze pagina even verversen. .
  6. 19 uur 45. Eerste set voor België: 3-6. België zit op goed op schema om af te rekenen met Brazilië. Kimmer Coppejans is op dreef tegen Thiago Monteiro, die niet zijn niveau van gisteren haalt. De eerste set eindigde op 3-6.
  7. 19 uur 45. Coppejans wint eerste set tegen Monteiro met 3-6.

   Coppejans wint eerste set tegen Monteiro met 3-6

  8. 19 uur 09. Intussen staat Kimmer Coppejans op het terrein. Kan hij België op 1-3 zetten?