Kroaat Karlovic maakt een einde aan zegereeks van Steve Darcis

  Steve Darcis heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale van het ATP-toernooi in het Indiase Pune. Darcis verloor in de halve finales van de Kroaat Ivo Karlovic (ATP-100) in drie sets: 7-6 (7/3), 4-6 en 6-3.

  De partij duurde 1 uur en 56 minuten. In de finale wacht voor de Kroaat de winnaar van het duel tussen de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (ATP-6), het eerste reekshoofd, en de Fransman Gilles Simon (ATP-30), het derde reekshoofd.

   

  Onze 34-jarige landgenoot vierde in Pune zijn rentree nadat hij ruim een jaar out was door een aanslepende elleboogblessure. Met zijn stek in de halve finales zorgde hij wel voor een primeur op de ATP-Tour.

   

  Darcis was namelijk de eerste speler die in het circuit, in 1990 opgericht, de halve finales van een toernooi bereikte zonder dat hij een ranking had. Omdat hij door zijn blessure een jaar geen officiële wedstrijd speelde, werd zijn naam immers uit de ATP-ranking geschrapt.

   

  Darcis ging in een ver verleden al met twee ATP-titels aan de haal. In 2007 was hij de beste in Amersfoort, het jaar nadien won hij in Memphis. In 2008 behaalde hij in Amersfoort zijn enige andere finaleplaats, maar toen kon de Belg de eindstrijd niet winnen.

  "Ik heb me geen specifieke doelen gesteld"

  Steve Darcis past voor het Challenger van Canberra om fris aan de Australian Open te kunnen beginnen, maar zijn doelstelling schaaft hij niet bij.

   

  "Ik heb me geen specifiek doel gesteld en deze halve finale verandert daar niets aan", vertelde Darcis. "Elke zege is meegenomen, maar als ik er in de eerste ronde al uitlig, is het ook maar zo. In de eerste plaats wil ervan genieten."

   

  "Door Canberra te laten schieten zal ik me alvast degelijk voor kunnen bereiden en kan ik me aanpassen aan de omstandigheden, die in Australië heel wisselend kunnen zijn."

  Bekijk het beslissende punt van de Kroaat