• home
 • video
 • pas verschenen

  Bonaventure wint 1e grandslamset, maar verliest: "Pijnlijk"

  Australian Open

  Ysaline Bonaventure (122, Kwal.)
  set
  Sachia Vickery (158)
  6
  1
  2
  4
  2
  6
  4
  3
  6

  Ysaline Bonaventure heeft haar allereerste wedstrijd op de hoofdtabel van een grandslamtoernooi in 3 sets verloren. Onze 24-jarige landgenote begon sterk tegen de Amerikaanse Sacha Vickery (23), maar gaf het daarna weg. De debutante was boos op zichzelf: "Ik had altijd in de 2e ronde moeten staan."

  Bonaventure, de nummer 159 van de wereld, had de kwalificaties overleefd en ging op dat elan voort tegen de nummer 123. Ze ging in het eerste spelletje door de opslag van haar opponente en na nog geen half uur had ze de eerste set te pakken met 6-2.

   

  Nadien ging Vickery evenwel sluw spelen en gebruikte ze alle truken van de foor om het ritme uit de match te halen. Bonaventure liet zich vangen en ging op de beslissende momenten te overhaast tennissen. Op het einde van set 2 was een servicebreak op haar eigen opslag haar fataal: 4-6. In de laatste set gaf ze een break uit handen en gaf ze de match prijs op haar eigen opslag: 4-6.

  Sacha Vickery zag het na de eerste set even niet meer zitten.

  Bonaventure: "Had altijd in de 2e ronde moeten staan"

  Bonaventure was enorm ontgoocheld na haar wedstrijd: "Ik heb de match helemaal alleen verloren. Het enige wat Vickery heeft gedaan, was de bal in het terrein slaan. Ik heb mijn kans niet gegrepen. Ik had altijd in de 2e ronde moeten staan."

   

  Met de tranen in de ogen deed de Belgische haar verhaal: "Mijn eerste set was super, daarna heeft zij er alles aan gedaan om het ritme te breken. Ze nam veel tijd tussen de punten, riep de kinesist erbij voor een blessure... Dat frustreerde me en ik zat die 2e set niet meer in de match."

   

  "In de 3e set nam de stress de bovenhand. Ik stond 3-2, 40-15 voor en ook 15-40 bij 3-3, maar ik was te gehaast en maakte verschillende fouten. Zij heeft het goed gespeeld. Het is pijnlijk, want mijn tennis was beter dan het hare."

   

  De debutante hoopt dat deze nederlaag niet het einde is van een goed jaarbegin. "Het is nu lastig om het positief in te zien. Ik hoop dat ik het volgende keer beter aanpak, hoewel ik alle mental coaches van België en Nederland al ben afgegaan", kon er nog een kleine glimlach af. "Het was mijn eerste grandslamtoernooi. Ik heb mooie dingen laten zien. Er ontbreken nog wat kleine details. Ik hoop dat ik dit zal kunnen bevestigen."