Goffin loopt een blauwtje bij opener: "Maar het gaat steeds beter"

  David Goffin (ATP-22) is met een valse noot aan 2019 begonnen. Onze landgenoot, het zesde reekshoofd in Doha, verloor van de Litouwer Ricardas Berankis (ATP-116). Het was de eerste match van Goffin sinds september.

  Voor David Goffin leek er tegen Ricardas Berankis aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht. Goffin stond na drie maanden zonder competitie weer op het terrein en had aan één break genoeg om de eerste set in de wacht te slepen.

   

  Maar de taaie Litouwer gaf zich niet zonder slag of stoot gewonnen. Goffin, die eind september een punt achter zijn seizoen had gezet na een schouderblessure, moest in de beslissende fase van de tweede set zijn opslag twee keer inleveren en zag Berankis een derde set afdwingen.

   

  Daarin ging het gelijk op. Goffin stond meermaals met zijn rug tegen de muur, maar forceerde een tiebreak. Daarin dwong Berankis snel vier matchpunten af. Goffin spartelde nog even tegen, maar moest zijn hoofd buigen.

  Goffin: "Ik voelde dat ik niet meer had gespeeld sinds september"

  David Goffin geeft toe dat het moeilijk was om weer in zijn ritme te komen, maar hij ziet ook lichtpunten. "Het is van september geleden dat ik gespeeld had. Het was niet gemakkelijk zonder richtpunten. Er stond veel zon en het was warm, waardoor de bal hoog opsprong. Dat was in principe in mijn voordeel. Maar naar het einde toe was hij agressiever."

   

  "Toch ben ik tevreden over mijn mentaliteit. Ik ben er altijd voor blijven gaan. Fysiek voel ik me ook goed. Ik heb zonder problemen 2u20' kunnen spelen. Ik werk momenteel heel hard en vind dat het beter en beter gaat. Mijn opslag draaide ook 3 sets lang goed."

  Goffin speelde met een ingepakte rechterarm.